Шикарне тісто для пельменів без яєць, без борошна для розкочування. Тонке, пластичне, не розварюється при варінні. Дуже смачно! Заварне тісто для пельменів на воді окропі без яєць простий рецепт.
Інгредієнти
500 г борошна
3 ст. л. рослинного масла без запаху
1 ч. л. солі
250-300 г окропу
Заварне тісто для пельменів на воді окропі без яєць покроковий рецепт
1. В окріп додати масло і сіль, перемішайте. Кількість окропу залежить від борошна. Почніть з 250 мл, якщо тісто буде погано збиратися в кулю, то додайте ще трохи окропу. Додайте борошна і спочатку перемішуючи ложкою, потім акуратно руками.
2. Тісто буде гарячим, але цілком можна вимісити. Тісто замісити 5 хвилин, обернути плівкою і прибрати на годину в холодильник. Дістати тісто, ще раз замісити, розділити на 4 части.
3. Одну частину тіста розкотити в дуже тонкий пласт і вирізати склянкою кола. Інші частини тесту нехай лежать в мішечку, щоб не обвітрювалися. Якщо тісто розкочується важко, то дайте йому трохи полежати при кімнатній температурі, воно станемо м’якше і податливее.
4. Це тісто можна використовувати як для пельменів, так і для вареників. Тісто чудово ліпиться і не рветься. І дуже смачне!