Корейка яловича на кістки в духовці

Як зробити корейку яловичу на кістки в духовці рецепт простий. Ви ж знаєте як я люблю прості рецепти? А ще більше я люблю, рецепти коли не треба готувати взагалі 😂 Якщо ви не з Москви, то доведеться заморочити трохи довше і для вас буде мій варіант.

Інгредієнти

Корейка яловича 1 кг;
2 зубчики часнику;
Сіль 2/3 чл;
Перець мелений 1/2 чл
Гілочка розмарину і чебрецю;
Оливкова олія 1-2 ст л;

Для журавлинного соусу:

Журавлина 400 гр ( заморожування);
Цукор за смаком (від 2 ст л);
Імбир сухий 1/2 чл;
чорний Перець 1/2 чл;
Крохмаль 1 чл без гірки;

Корейка яловича на кістки в духовці покроковий рецепт

1. Для початку замаринуйте м’ясо! Краще на ніч. Для цього натріть м’ясо сумішшю солі, перцю і оливкового масла; наріжте часник кільцями, засипте їм м’ясо з двох сторін, туди ж покладіть трави і щільно загорніть в пергамент і приберіть в холодильник; На слід день приберіть з м’яса трави і часник і просто запікайте в духовці при 160 градусах 3 години в пакет для запікання, так само зробивши кілька проколів для виходу пари. ⠀
2. За 40-50 хвилин до готовності м’яса підготуйте соус: Поставте на вогонь ягоди, трохи цукру і трохи води (~30 мл) на дно сотейника, в якому вони будуть варитися. Злегка роздушіть ягоди товкачиком, щоб вони дали сік. Варіть хв 10-15.
3. Далі пробийте масу блендером, протріть через сито і додайте до отриманої маси ще трохи цукру, перець і сухий імбир ( краще орієнтуватися на смак, у мене пропорції приблизні) Ще раз поставте на плиту на мед вогонь;

4. Якщо соус вийшов дуже рідким розведіть в холодній воді крохмаль 1:2 і влийте його до соусу. Варіть до загустіння. ⠀ Остудіть і подавайте 👌🏼 ⠀ Таке блюдо відмінно підійде не просто до вечері, але і для святкового столу 😻