Запечені курячі грудки з мандаринами в духовці

Як смачно зробити Запечені курячі грудки з мандаринами в духовці простий покроковий рецепт в домашніх умовах швидко. Соковита грудка з ароматом свята. Виглядає ефектно і нарядно.

Інгредієнти

🔸400 г філе курячої грудки
🔸2 ст. л. соєвий соус
🔸1 ч. л. діжонської гірчиці
🔸5-6 шт мандаринів
🔸1 ч. л. меду
🔸італійські трави Самокат
🔸сіль, перець за смаком

Запечені курячі грудки з мандаринами в духовці покроковий рецепт

1. Для маринаду треба вичавити сік одного мандарина і змішати з дижонской гірчицею і соєвим соусом. Грудки залити отриманою сумішшю, натерти італійськими травами і залишити маринуватися близько 2 годин у холодильнику (можна більше). Обсушити курку від маринаду і швидко обсмажити на сильно розігрітій сковороді буквально по хвилині з кожної стороны.

2. Мандарини очистити і нарізати тонкими кружечками, а потім навпіл. Зробити в грудці поздовжні розрізи і «нафарширувати» їх шматочками мандаринів. Запікати в духовці при температурі 180°с протягом 10-15 хвилин (залежить від товщини філе).
3. В ідеалі перевіряти готовність за допомогою щупа. Оптимальна температура — 73°C в найтовстішій частині. Вичавити сік з одного мандарина і змішати з 1 ч. л. меда.

4. Грудки полити цією заправкою за кілька хвилин до готовності. За бажанням страву прикрасити розмарином. На гарнір можна подати бурий рис.

Відео рецепт 👇