Заварні тістечка із заварним кремом

У Сочі прийшла зима, -4, ❄️☕ а мені згадалася невелика кондитерська “Южанка” на розі гост. Москва. Батьки нас частенько водили туди, при цьому обов’язково купували корзинки з кремом і заварні тістечка. Зараз залишилися лише спогади, кондитерську давно закрили, а готель реконструювали, але заварні тістечка із заварним кремом я люблю до цих пір.

Інгредієнти

🔸️150 г води,
🔸️150 г молока,
🔸️120 г вершкового масла,
🔸️180 г борошна,
🔸️ щіпка солі,
🔸️ щіпка цукру,
🔸️ 4-5 яєць.

Заварні тістечка із заварним кремом покроковий рецепт

1. Змішуємо воду з молоком, вершковим маслом, цукром і сіллю. Вершкове масло вибирайте з високим відсотком жирності 82,5 % і якісне. З водою заварні тістечка краще тримають форму, а з молоком виходять м’якими і ніжними. Ви можете змінювати співвідношення молока і води. Я завжди беру 50/50 Доводимо масу до кипения.

2. Обов’язково просіваємо борошно. Інакше тісто може вийти неоднорідним, а готові тістечка нерівними. Як тільки наша суміш закипить, додаємо в неї відразу все борошно і вимішуємо до однорідності. Готуємо тісто ще 2-3 хвилини, розминаємо і заважаємо. На поверхні каструлі повинна утворитися “оксамитова” пленка.

3. Заварна суміш повинна бути однорідною, достатньо пружною, без грудочок і мати світлий колір. Даємо масі охолонути до 60 градусів. Додаємо по одному яйця. Можливо вам знадобляться не всі яйця або доведеться додавати останнє яйце частинами, орієнтуйтеся на консистенцію. Готове тісто має стікати з лопатки у вигляді треугольника.

4. Якщо все буде зроблено правильно, то вийде блискуче, золотисте і тягуче тісто. Відсаджуємо тістечка за допомогою кондитерського мішка. Я в цей раз випікала колечка. Випікаємо перші 10 хвилин при температурі 200 градусів, що залишилися 15-20 хвилин при 180. Даємо заготівлях охолонути і начиняємо кремом. Можна використовувати заварний крем, сирний і навіть несолодкий з рибою. Приємного чаювання!