Заварний вівсяний хліб

Як зробити Заварний вівсяний хліб рецепт простий. Кожен з вас хоча б раз пробував заварний хліб. І багато чого в такому хлібі залежить від заварки. Це єдиний вітчизняний виробник, що випускає гречаний солод. Також у них можна знайти вівсяний, пшеничний, житній ферментований і житній не ферментований солод.

Інгредієнти

Заварка:
25 р. ферментований житній солод
30 р. житнє обдирне борошно
150 р. гаряча вода (+ 100 °С)
5 р. цілий кмин (за бажанням)
5 р. білий неферментований солод (або житнє цз або обдирне борошно)

Тісто:
140 р. вода
200 р. житня закваска
200 р. заварка (вся)
250 г. борошно пшеничне в. с.(або 1 сорту)
80 р. житнє обдирне борошно
50 р. вівсяні пластівці
40 р. мед
10 р. сіль
вівсяні пластівці на обсипання

Заварний вівсяний хліб покроковий рецепт

1. Заварка:
Змішати борошно, ферментований солод і кмин. Залити суміш окропом(!!!), перемішати і додати 5 р. нефермент. солод. Перемішати і залишити в закритому (не пластикової) посуді мінімум на 2-3 години. Краще залишити в духовці при 62-65°C. Або в термосі на ніч. При кімнатній температурі заварка спокійно зберігається 12 годин. Далі в тісто або в холодильник.
2. Тісто: У тестомесе: в діжу тістоміса завантажити всі інгредієнти. Замішування на першій швидкості 3 хвилини, на другий 10-15 хвилин, з насадкою лопата або гак. Руками: в ємність завантажити всі інгредієнти. Замісити тісто протягом 15-20 минут.
3. Ємність з тістом залишити для бродіння на 2-2,5 години при 26-28°C. Після закінчення часу обсипати тісто вівсяними пластівцями і поділити навпіл. Сформувати тестозаготовки і перекласти в змащену вершковим/*соняшниковою олією форму або форму для расстойки. Розстойка 70-90 хвилин при кімнатній 22-26°C.

4. Випікати при 250°C з парою 10 хвилин. Далі 20-25 хвилин при 230°C. Пар не випускати. Після закінчення часу викласти хліб з форми і залишити на решітці до повного охолодження. Зберігайте рецепт і печіть у задоволення 😉