Ці ЗАВИТКИ З СИРОМ в цей раз виглядають не дуже завитками, так як загорнути їх вийшло лише посередині. Все із-за того, що сир у мене був зернистий Сваля, що не дуже підходить для цього рецепта. Як зробити Завитки з сиром рецепт простий.
Але я його все одно поборола – ніжні сирні завитки вийшли дуже смачними, нехай і не такими красивими. Так що краще для цього рецепта використовуйте сир у пачках, що все вийшло в кращому вигляді!
Але я його все одно поборола – ніжні сирні завитки вийшли дуже смачними, нехай і не такими красивими. Так що краще для цього рецепта використовуйте сир у пачках, що все вийшло в кращому вигляді!
Інгредієнти
(виходить 15 штучок)
—–
ДЛЯ ТЕСТУ
—–
180 гр сиру
1 яйце
40 гр цукру + ванілін
180 гр борошна
80 гр масла
1 ч. л. розпушувача
щіпка солі
цедра 1 лимона (за бажанням)
—–
ДЛЯ НАЧИНКИ
—–
180 гр сиру
40 гр цукру
1 білок
1 ст. л. сметани
1 ст. л. манки
—–
1 жовток + 1 ст. л. молока (для змащування завитків)
Завитки з сиром покроковий рецепт
1. Для початку приготуємо тісто: у миску з сиром, додаємо яйце і цукор, все перемішуємо і відставляємо в сторону. в окрему миску всипаємо борошно, розпушувач, сіль і ванілін і за бажанням цедру лимона або апельсина і перемішуємо, потім додаємо шматочки холодного вершкового масла і швидко розтираємо його до дрібної крошки.
2. До приготовленої крихті додаємо заздалегідь сирну суміш і швидко замішуємо тісто – воно не повинно липнути до рук. Прибираємо тісто в холодильник на 10-20 хвилин. і приступаємо до приготування сирної начинки: сир, цукор, сметану, білок і манну крупу змішуємо – начинка готова. тепер присипаємо тісто борошном і розгортаємо в великий прямокутний пласт товщиною приблизно 4-5 мм. В середину викладаємо сирну начинку і рівномірно розподіляємо її по всьому тесту.
3. тепер краї тіста складаємо до центру, з нахлестом один на одного, злегка прокатуємо качалкою і нарізаємо на смужки приблизно 3 см шириною. кожну смужку скручуємо по спіралі, викладаємо завитки на деко, застелене пергаментному, змащуємо сумішшю жовтка з молоком і відправляємо в розігріту до 180 С духовку на 20-25 хвилин. дістаємо з духовки, посипаємо цукровою пудрою і швидше пробуємо!