Яблучні кейк-попси без цукру

Яблучні кейк-попси без цукру і молочки 🍎 Такий десерт підійде не тільки на Хеллоуїн, а на будь-яке свято або вечірку в компанії. Готується дуже просто, подається на паличці, з’їдається за 5 хвилин, а на смак — пряна БОМБА🔥 ⠀ Швидше зберігайте і бігом за яблуками! ⠀ ⠀

Інгредієнти

КБЖУ на 100 гр: 220/7/13/18 (на одну штучку ~ 110 ккал)

▪️Солодкі яблука (у мене сорт «Гала») — 3 середніх або 500 гр (вихід — 150 гр яблучного пюре)

Для пряного бісквіта:
▪️Яйця С1 – 3 шт
▪️Сах/зам за смаком (у мене 35 гр эритрита)
▪️Цільнозернові пшенична борошно – 30 г
▪️Рисове борошно – 30 г
▪️Розпушувач – 5 гр
▪️ГОЛОВНЕ: прянощі! Кориця, мускатний горіх, мелений імбир по 1/3 ч. л

Для глазурі:
▪️Шоколад без цукру білий – 60-70 гр
▪️Рослинна олія без запаху – 20 гр
▪️Барвник харчової жиророзчинний кілька крапель

Яблучні кейк-попси без цукру покроковий рецепт

1. Для бісквіта відокремити білки від жовтків, білки з дрібкою солі збити до міцних піків. Також збити жовтки з прянощами, сах/заступником до білого. ⠀ Просіяти ц/з муку до жовтків, додати розпушувач, перемішати і ввести в білкову масу, акуратно перемішуючи лопаткою. Просіяти рисову борошно і ще раз перемешать.
2. Тісто вилити у форму і випікати бісквіт близько 30 хвилин при 180* до сухої зубочистки. ⠀ Коли бісквіт охолов (у вимкненій духовці), вийняти з форми і перетворити в крихту. До неї додати яблучне пюре, перемішати в однорідну масу, з якої легко виліпити фігурку. ⠀ Сформувати кульки, прибрати в холод на ніч або в мороз на 1 час.
3. Для глазурі розтопити шоколад на водяній лазні/в мікрохвильовці, додати масло, барвник і перемішати. ⠀ В кожну кульку увіткнути шпажку, а потім занурити в шоколадну глазур. На холодному кейк-попси вона відразу схопиться. Все готово! ⠀ Можна прибрати в холодильник до подачі, а можна їсти відразу, приємного апетиту❤️ ⠀
4. Це супер осінній десерт, який сподобається кожному любителю прянощів і яблук! ⠀ Не забудьте поставити лайк за мої старання, а в коментарях напишіть, як вам така смакота👇🏻