Зефір з чаєм Улун і Мятою

Як зробити Зефір з чаєм Улун і М’ятою простий рецепт домашній.

Інгредієнти

В діжу міксера :
Пюре яблучне (густе)- 100г
Цукор -100г
Білок -40г (1 білок категорії С0)

В сотейник:
Відвар улун-м’ята -120г
Цукор -175г
Агар агар -7г (900)
Інвертний сироп -50г

Зефір з чаєм Улун і М’ятою покроковий рецепт

1. У сотейник наливаємо 200мл води 1 ст ложку чаю улун і 2е гілочки свіжої м’яти доводимо до кипіння і вимикаємо (даємо настоятися 30 хвилин ) і остуджуємо , проціджуємо через сито (ВІДВАР ГОТОВИЙ) . У чаші міксера з’єднуємо білок, цукор, і пюре, починаємо збивати на середній швидкості. В сотейнике:
2. У відвар всипаємо агар і доводимо до гелеподібного стану , потім всипаємо цукор і додаємо інвертний сироп і варимо на середньому вогні. Після закипання сиропу збільшуємо швидкість міксера до максимальної. До моменту готовності сиропу білки повинні побіліти і збільшиться в размере.
3. варимо Сироп (до карамельної павутинки). На середній швидкості міксера влити сироп по краю чаші тонкою цівкою у збиту масу не зачіпаючи віночок. Збиваємо ще приблизно хвилинку може трохи більше до так званих печерок, можна додати краплю красителя.
4. Перекладаємо в мішок з насадкою і відсаджуємо потрібної форми завитки. Час дозрівання від 10 до 24 годин. Термін зберігання без інвертного сиропу 3-7 днів, якщо з сиропом до 2х недель.