Як зробити смачний зефір з чорної смородини на агар агарі в домашніх умовах рецепт простий. Цей варіант приготування зефіру дуже зручний тим, що ви зможете дуже швидко його приготувати і стабілізується він всього лише 5 годин!
Інгредієнти
300 г пюре смородини
350 г цукор
12 г агар-агар
120 г вода
⠀
110 г білка
130 г цукор
Зефір з чорної смородини на агар агарі покроковий рецепт
1. Смородину пробиваємо блендером, через сито в цей раз не перетирала. Викладаємо в сотейник і додаємо цукор, агар і воду. Уварюємо всі разом до 100-105 градусів. У цій технології приготування безперервну цівку не чекаємо. ⠀
2. Паралельно робимо меренгу. Збиваємо яйця до піни і поступово вводимо цукор. Коли з’явилися піки, вводимо гарячий смородиновий сироп, не перестаючи збивати. ⠀ Збиваємо кілька хвилин до стійких пиков.
3. Викладаємо в мішок з насадкою «закрита зірка» і крутимо зефірінки. ⠀ Даємо стабілізуватися близько 5-6 годин при кімнатній температурі, у мене була ніч 👌🏻