Як зробити саме смачне Желе з червоної смородини і малини на зиму простий рецепт в домашніх умовах в банках.
Інгредієнти
ЖЕЛЕ З ЧЕРВОНОЇ СМОРОДИНИ:
2 кг – червоної смородини (прямо з гілками)
2 склянки – малини
200 мл води
3 кг – цукор
⠀
ЖЕЛЕ З ЧОРНОЇ СМОРОДИНИ:
2 кг – чорної смородини
250 мл води
3 кг – цукру
Желе з червоної смородини і малини на зиму покроковий рецепт
1. Смородину промити, дати стекти воді, покласти у велику посудину, якщо це червона смородина, додати малину, налити води потрібну кількість, помішуючи довести до кипіння, але НЕ КИП’ЯТИТИ – це важливий момент.
2. Ягоди в гарячому вигляді ретельно протерти крізь тонке сито, майже до стану, щоб у макусі не залишилося соку. У сік додати 1 кг цукру, розмішати до розчинення. Додати ще 1 кг цукру, також розмішати до растворения.
3. І додати 1 кг цукру, поставити на мінімальний вогонь, постійно помішуючи, прогріти до такого стану, щоб не залишилося грудочок цукру. ⠀ ‼️НІ В ЯКОМУ РАЗІ НЕ КИП’ЯТИТИ! Просто прогріти до розчинення цукру. Якщо прокип’ятити желе не вийде. ⠀
4. Желе відразу розлити в стерильний банки і 2 доби залишити відкритим, щоб нагорі желе утворилася плівка. Після закінчення часу з пергаменту вирізати кружечки потрібного розміру, вмочити з двох сторін в горілці, прикрити цим папером желе, закрити кришкою і прибрати в холодне місце Все теж саме з чорною смородиною, але без малины.
Відео рецепт 👇