Жульєн з грибами лисичками і куркою на вершках в духовці

Як зробити смачний Жульєн з грибами лисичками і куркою на вершках в духовці рецепт простий.

Інгредієнти

500 г лисичок
1 невелика цибулина
300 мл вершків
1 куряче філе (без кістки)
сіль/перець
трави – за бажанням
оливкова олія для смаження
150 г пармезану або іншого твердого сиру

Жульєн з грибами лисичками і куркою на вершках в духовці покроковий рецепт

1. Куряче філе нарізати невеликими смужками, посолити, поперчити, відставити. Лисички замочити, промити, очистити і нарізати дрібно. Цибулю подрібнити і обсмажити до трохи золотистого стану. Зверху додати гриби, обсмажувати до тих пір, поки вся рідина не випарується, а лисички почнуть зажариваться. Зняти зі сковороди, отложить.
2. Окремо обсмажити курку до рум’яної скоринки, дати їй охолонути і розібрати на дрібні шматочки по волокнах. З’єднати з грибами в сковороді, добре перемішати, залити зверху вершками, додати сіль/перець за смаком і довести до стану легкого кипения.
3. Перекласти в порційні кокотниці або форми для запікання, прикрасити зверху тертим сиром і відправити в заздалегідь розігріту духовку (в ідеалі потрібна функція верхній гриль) до утворення золотистої скоринки – близько 3-5 минут.
4. Апгрейд – більш ніжним рецепт вийде, якщо обсмажувати все не на рослинному маслі, а на топленому. Обіцяю – грані смаку заграють по-новому. При бажанні, можна запекти все в 1 великий формі і подавати прямо в ней.