Жульєн з кальмарами, грибами печерицями та сиром в духовці простий рецепт домашній.
Інгредієнти
На 2 порції:
Кальмари 300 гр
Печериці 200 гр
Цибуля ріпчаста 1 велика
Сметана 4 ст. л
Сир 130 гр
Сіль за смаком
Жульєн з кальмарами, грибами печерицями та сиром в духовці покроковий рецепт
1. Ріпчасту цибулю наріжте півкільцями, печериці на тонкі пластини. На добре розігрітій сковороді з маслом обсмажуємо цибулю до золотистого кольору, додаємо шампіньйони і смажимо, поки не випарується вода. Додаємо сметану, все з’єднуємо між собою, солимо, перемішуємо і знімаємо з огня.
2. Печериці перекладаємо у форму для запікання. У мене кальмари вже були порізані. Якщо у вас не такі, то тушки кальмарів очистіть, промийте, наріжте соломкою. І швидко обсмажуємо на топленому (можна на вершковому) масле.
3. Смажимо на середньому вогні, буквально одну хвилину. Перекладаємо до печерицям. Сир натираємо на крупній тертці і рясно посипаємо поверх кальмаров.
4. Відправляємо в заздалегідь розігріту духовку на 20 хвилин при температурі 180 градусів. Запікаємо до рум’яної скоринки. Слідкуйте. Відразу ж подаємо і наслаждаемся.
Відео рецепт 👇