Як зробити Жульєн з курячого філе, печериці, сиру, сметани і майонезу рецепт простий.
Інгредієнти
500 гр куряче філе
300 гр печериці
1 шт цибуля (100 -150гр)
1 зубчик часнику
200-250 гр сир( сулугуні)
50-70 гр масло вершкове
100 гр сметана
100 гр майонез
1с/л борошно
масло рослинне для смаження
сіль за смаком
чорний перець, червоний перець
паприка, хмелі сунелі
кінза або кріп
Жульєн з курячого філе, печериці та сиру покроковий рецепт
1. Перед тим як приготувати жульєн, я завжди варю курку і печериці! Цибулю і часник чистимо і нарізаємо дрібними кубиками. На сковороду наливаємо трохи олії, добре розігріваємо і обсмажуємо цибулю c часником, додаючи паприку, червоний гострий перець, чорний перець, хмелі сунелі. Потім додаємо гриби і обжариваем.
2. Додаємо до цієї маси курку і ще раз обсмажуючи додаємо сіль за смаком, сметану, майонез і соус з борошна (1 ст ложку борошна перемішуємо зі склянкою води і заливаємо, це для ніжності і липкості маси) усі разом гаситься хвилин 5 і в кінці додаємо кінзу, можна і укроп.
3. Сир тремо на крупній тертці. Розкладаємо наш майбутній жульєн по кокотницях або ж формами посипаємо зверху тертим сиром. Ставимо в розігріту до 180°С духовку і випікаємо 15-20 хвилин. Після закінчення зазначеного часу сир повинен розплавитися і злегка запечься.
Відео рецепт 👇