Житній заварний чорний хліб з повидлом рецепт простий.
Інгредієнти
Форма Л-7.
Опара:
35 г житнього активної закваски,
100 г води кімнат.темп.,
100 г житнього обдирного борошна.
Заварка:
50 г окропу,
25 г темного цукру,
20 г житнього ферментованого солоду,
3 г меленого коріандру і кмину (якщо хочеться легкого аромату Бородінського, необов’язковий пункт).
Тісто:
вся опара,
вся заварка,
160 г води кімнат.темп.,
205 г житнього обдирного борошна,
75 г пшеничного ц/з борошна,
40 г повидла (у мене сливове),
7 г солі.
Житній заварний чорний хліб з повидлом покроковий рецепт
1. Опара:
Змішати, закрити, залишити бродити на 8-12 ч.
Змішати, закрити, залишити бродити на 8-12 ч.
2. Заварка:
Змішати (і закрити) за 30 хв. до основного замісу. Використовувати злегка теплой.
Змішати (і закрити) за 30 хв. до основного замісу. Використовувати злегка теплой.
3. Тісто:
З’єднати воду, сіль, повидло, опару і заварку. Розмішати. Додати борошно. Замішувати 10 хв. Миску, затягнути плівкою, залишити на 60 хв. Викласти тісто в змащену форму.
З’єднати воду, сіль, повидло, опару і заварку. Розмішати. Додати борошно. Замішувати 10 хв. Миску, затягнути плівкою, залишити на 60 хв. Викласти тісто в змащену форму.
4. Мокрими руками розгладити. Форму затягнути плівкою або пакетом. Залишити підходити до країв формы.
5. Випікати: 15 хв. при 250 гр., 20 хв. при 200 гр., 40 хв. при 150-160 гр. Вийняти з форми, остудити на решітці. Розрізати не менше, ніж через 4 ч.