Як зробити смачний Жюльєн з білими грибами і сиром рецепт простий і швидкий в духовці.
Інгредієнти
3 великих білих гриба
Цибуля – 1 шт
Сметана – 2 ст ложки
Сіль – хороша щіпка
Чебрець – гілочка (можна і без нього, гриби дуже ароматні)
Вершкове олію – 1 ст ложка
Сир – 50 гр
Жюльєн з білими грибами і сиром покроковий рецепт
1. Добре промиємо, очистимо і просушити гриби – нам потрібно прибрати зайву воду. ⠀ Цибулю наріжемо тонкими півкільцями і обсмажимо на вершковому маслі до готовності. Знімемо з вогню. ⠀ Гриби наріжемо нарізкою жюльєн (звідси і назва) і обсмажимо на тій же сковороде.
2. Спочатку вони виділять багато води, потім вода випарується і гриби добре підрум’яняться. Листочки чебрецю для аромату (тільки листочки, без стебла). Можна додати трішки олії. ⠀ Перекладаємо цибулю до грибів, солимо, перемішуємо і додаємо сметану.
3. Тримаємо на вогні ще хвилинку і викладаємо жюльєн у форми для запікання. Не забувайте, що жюльєн – це закуска і її варто подавати невеликими порціями. Зверху – тертий сир. ⠀
4. Випікаємо жюльєн в добре розігрітій духовці при 180-200′ близько 10 хвилин (або як сирна шапочка підрум’яниться)
Відео рецепт 👇