Абрикосовий джем з лимоном на зиму без кісточок

Абрикосовий джем з лимоном на зиму без кісточок простий рецепт. Існує багато різних рецептів абрикосового варення: часточками, з волоським горіхом, з кісточкою, з мигдалем, джем. З усього цього списку моє улюблене варення у вигляді джему. Густе, запашне, красивого бурштинового кольору. Приготування варення не вимагає кулінарних навичок, головне запастися часом.

Інгредієнти

абрикоси без кісточок – 3 кг
цукор – 1,5 кг
лимон – 1/2 шт

Абрикосовий джем з лимоном на зиму без кісточок покроковий рецепт

1. Абрикоси помити і видалити кісточки. У каструлю викласти шар абрикосів, присипати цукром і так два рази. Залишити на ніч. Вранці закип’ятити абрикоси і варити 10 хвилин. Пінку при варінні знімаємо. Залишаємо остуджуватися до вечера.
2. Знову кип’ятимо і варимо 5 хвилин. Пінку при варінні знімаємо. Залишаємо остуджуватися до ранку. Вранці кип’ятимо і варимо 5 хвилин. Пробиваємо заглибним блендером до однорідної консистенции.
3. Даємо закипіти всій масі, додаємо сік лимона і варимо 1 хвилину. Знімаємо з вогню і відразу ж розливаємо по стерелизованным банкам і закатуємо кришкою Банки закутуємо в теплу ковдру, перевернувши догори дном.
4. При варінні, варення треба періодично помішувати, щоб не пригоріло до дна. Варення виходить густе, ароматне і в міру сладкое.