Лечо з кабачків, болгарського перцю і помідорів на зиму

Готуємо дуже смачну лечо з кабачком. Лечо з кабачків, болгарського перцю і помідорів на зиму в банках простий рецепт. Варіантів лечо дуже багато, це займе гідне місце у вашій скарбничці, тому зберігаємо і ділимося з друзями.

Інгредієнти

✔️2 кг м’ясистих помідорів
✔️1,5 кг болгарського перцю з товстими стінками
✔️1,5 кг кабачків або цукіні
✔️200 мл рослинного масла +масло для обсмажування кабачків
✔️1/2 склянки цукру (стакан 200 мл)
✔️1,5-2 ст л солі для консервації
✔️50 мл яблучного оцту
✔️2-5 зубків часнику

Лечо з кабачків, перцю болгарського і помідорів на зиму покроковий рецепт

1. Помідори натираємо на тертку і викидаємо шкурки, або можна перекрутити на м’ясорубці або пробити блендером. Отримане пюре ставимо на слабкий вогонь і поки воно закипає готуємо інші овощи.

2. Перець нарізаємо невеликими шматочками, цукіні або кабачки нарізаємо кружечками, якщо цукіні великих розмірів те полуколечками, тоді потрібно буде прибрати насіння. Обсмажуємо кабачки з двох сторін до румяности.
3. Як томат закипів додаємо перець і кабачки і чекаємо закипання. Як знову закипіло знову додаємо сіль, цукор і масло, варимо на слабкому вогні 15 хвилин з моменту закипания.

4. За 5 хвилин до готовності додаємо оцет і нарізаний дрібними кубиками часник. Готове лечо розкладаємо по стерилізованим баночках, перевертаємо і залишаємо на добу «під шубою». Якщо ви нарізали кабачки тонко, то закладіть їх за 10 хв до готовності, щоб не розлізлися!

Відео рецепт 👇