Аджика з помідорів, перцю, часнику і цукру

Як зробити Аджика з помідорів, перцю, часнику і цукру рецепт простий. Нещодавно в сториз я викладала рецепт найпростіший класичної аджики (закріплено в “осінніх сніданках”). Гострий і менш гострий варіант (з хріном). Але не написала кілька деталей:
– при роботі з гострим перцем бажано одягати рукавички або змащувати руки рослинним маслом
– потрібно дати готової суміші постояти добу при кімнатній тем-пе, щоб сіль розчинилася.
– у гострій аджике в якості консерванту виступає сіль (крім гостроти самого перцю), тому зменшувати кількість солі можна тільки якщо не плануєте зберігати аджику.
– у аджике з хріном як консервант додається оцет, тому якщо плануєте зберігати аджику на зиму – слід додавати максимальне вказану кількість оцту.
Зараз я викладу рецепт аджики, яка проварюється. Тому оцту в ній менше і смак відповідно м’якше. М’якше ще і тому, що перцю в ній не так вже й багато. Це найделікатніша аджика з усіх що у мене викладені.
І ще: будь-який з цих аджик можна вкривати смажені баклажани. І консервувати на зиму. Тільки банки з сирої аджикою потрібно простерилізувати. Мама називала таку заготовку Кобра, знаю ще назву Вогник, може ще є якісь варіанти?)

Інгредієнти

1 кг помідорів
1 кг солодкого перцю
200 г гострого перцю
200 г часнику
50 мл оцту 9%
75 г цукру
50 г солі

Аджика з помідорів, перцю, часнику і цукру покроковий рецепт

1. Солодкий і гострий перець очистити від плодоніжки і насіння, часник очистити від шелухи.
2. Всі овочі пропустити через м’ясорубку. Потім овочі помістити в каструлю і довести до кипіння. Додати цукор, сіль і оцет, варити на слабкому вогні 30 хвилин, помішуючи час від времени.
3. Готову аджику розлити по стерильним банкам. Щільно закрити кришками, банки перевернути і вкрити теплою ковдрою до повного остывания.