Американський сливовий пиріг

Як зробити смачний Американський сливовий пиріг рецепт простий в духовці. У нас канікули 🥳! Зазвичай це означає приїзд двоюрідних братиків-сестричок і велика дитяча розважальна програма 😂. Сьогодні от, наприклад, сходили все разом в кінотеатр на мультик , а потім була піца 🍕😋. Тому мамі зараз не до зйомок, але рецепт вам нагадаю 😉.

Інгредієнти

Тісто
Борошно – 340 р
Цукор – 3 ст. л.
Сіль – 0,25 ч. л.
холодне Масло вершкове – 170 р
Кремчиз – 100 г
Молоко – 3 ст. л.

Начинка
Сливи – 800-1000 р
Цукор – 100 г
Ванільний екстракт – 1 ч. л.
Вершкове масло – 30 г
Кукурудзяний крохмаль – 1 ст. л.

Суміш яйця і молока для змазування пирога

Американський сливовий пиріг покроковий рецепт

1. У великій мисці з’єднати борошно, цукор і сіль. Холодне вершкове масло нарізати шматочками, додати в борошно разом з вершковим сиром і перетерти руками в крихту. Додати молоко і замісити еластичне тісто. Розділити тісто на 2 частини, надати форму плоских дисків, обернути плівкою і відправити в морозилку на 30 минут.

2. Для начинки. Сливи помити, видалити кісточки, розрізати на четвертинки. У великій сковороді розтопити вершкове масло, додати цукор, ваніль і сливу. Тушкувати на середньому вогні 5 хвилин, поки цукор повністю не розчиниться. Змішати кукурудзяний крохмаль з 2 ст. л. води і влити до сливам. Зменшити вогонь і протушкувати ще 2 хвилини, поки суміш не загусне. Охладить.
3. Розігріти духовку до 180 градусів. Вийняти один диск охолодженого тіста, розкачати його між двома аркушами паперу для випічки діаметром 27-28 см (на 4-5 см більше, ніж діаметр форми). Охолодити тісто пару хвилин в холодильнику, потім акуратно перекласти у форму і пальцями притиснути його до країв форми. Дістати з холодильника другу частину тіста і розкачати її таким же чином, як першу, нарізати її на смужки (10-12 шт) і охолодити в холодильнике.

4. Так простіше буде з них сплести сітку на пирозі. Злегка присипати дно форми борошном, викласти начинку на пиріг, зверху з охолоджених смужок сплести сітку з тіста. Надлишки тесту обрізати ножицями, краю защипить руками. Змастити грати з тіста сумішшю яйця і молока. Випікати при 180 градусах протягом 45 хвилин до красивого золотистого корочки.