Готуємо неймовірно красивий Аметист торт з чорною смородиною та білим шоколадом рецепт.
Інгредієнти
Діаметр 18 см
Бісквіт
5 яєць
170гр цукру
35гр вершкового масла
45гр апельсинового соку
160гр борошна
Цедра з одного апельсина
Просочення
120гр пюре чорної смородини
50гр води
100гр цукру
Ганаш з чорної смородини
Діаметр 16см
75гр пюре чорної смородини
100гр вершків 33%
285гр білого шоколаду
75гр вершкового масла
5 г желатину 200бл
Крем
125гр вершкового масла
115гр цукрової пудри
90гр вершків 33%
435гр сирного сиру
Сік з половини апельсина
Аметист торт з чорною смородиною та білим шоколадом покроковий рецепт
1. Прогріваємо духовку до 180 градусів. Режим верх-низ. Поділяємо білки і жовтки. Збиваємо білки з половиною цукру до м’яких піків. Відставляємо. У жовтки додаємо другу частину цукру і збиваємо їх до побіління. Збиті жовтки додаємо цедру і сік апельсина, перемішуємо. Додаємо розтоплене вершкове масло(не гаряче), перемішати до однорідного стану. Потім по черзі в 2-3 прийоми додаємо борошно з білками і акуратно вимішуємо до однорідного стану. Перекладаємо бісквіт в підготовлену форму і ставимо випікати приблизно 40-45 хвилин. Орієнтуйтеся на свою духовку. Готовність перевіряємо дерев’яною шпажкой.
2. Просочення.
У сотейник отвешиваем пюре, додаємо цукор і воду. Ставимо на плиту, доводимо до кипіння і варимо 1-2 хвилини.
Перелити в інший посуд і залишаємо остывать.
У сотейник отвешиваем пюре, додаємо цукор і воду. Ставимо на плиту, доводимо до кипіння і варимо 1-2 хвилини.
Перелити в інший посуд і залишаємо остывать.
3. Ганаш з чорної смородини.
Підготувати 2 кільця діаметром 16см. Желатин замочити в холодній воді. У сотейник отвешиваем пюре чорної смородини, наливаємо вершки. Ставимо на плиту, доводимо до кипіння, але не кип’ятимо. Знімаємо з плити, додаємо желатин і потім шоколад, перемішуємо і доводимо до однорідного стану. Додаємо розм’якшене вершкове масло, перемішуємо до однорідного стану. Ділимо на два кільця. Прибираємо в холодильник для стабилизации.
Підготувати 2 кільця діаметром 16см. Желатин замочити в холодній воді. У сотейник отвешиваем пюре чорної смородини, наливаємо вершки. Ставимо на плиту, доводимо до кипіння, але не кип’ятимо. Знімаємо з плити, додаємо желатин і потім шоколад, перемішуємо і доводимо до однорідного стану. Додаємо розм’якшене вершкове масло, перемішуємо до однорідного стану. Ділимо на два кільця. Прибираємо в холодильник для стабилизации.
4. Крем
В діжу міксера кладемо розм’якшене вершкове масло і цукрову пудру. Ставимо збивати, потім додаємо вершки і сирний сир. Продовжуємо збивати. Цедра і сік апельсина за бажанням. Сік вмішувати по не многу, щоб крем не расслоился.
В діжу міксера кладемо розм’якшене вершкове масло і цукрову пудру. Ставимо збивати, потім додаємо вершки і сирний сир. Продовжуємо збивати. Цедра і сік апельсина за бажанням. Сік вмішувати по не многу, щоб крем не расслоился.
5. Збірка
Бісквіт-просочення-крем(тонкий шар)-ганаш смородиновий-крем(тонкий шар)-бісквіт-просочення з двох сторін-крем(тонкий шар)-ганаш смородиновий-крем(тонкий шар)-бісквіт-просочення з двох сторон.
Бісквіт-просочення-крем(тонкий шар)-ганаш смородиновий-крем(тонкий шар)-бісквіт-просочення з двох сторін-крем(тонкий шар)-ганаш смородиновий-крем(тонкий шар)-бісквіт-просочення з двох сторон.