Апельсиновий кекс у духовці з журавлиною

Як смачно зробити Апельсиновий кекс у духовці з журавлиною простий покроковий рецепт в домашніх умовах швидко. Запашну новорічний, затишний кекс. Його варто спробувати З задоволенням ділюся своїм рецептом і докладним відео приготування і звичайно ж чекаю вашої зворотного зв’язку, коментарів і результатів.

Інгредієнти

– 90 гр вершкове масло кімнатної температури
– 150-160 гр цукор
– 2 яйця С0 (~117 гр)
– 160 гр борошно
– 6 гр розпушувач
– цедра 1 апельсина
– сік одного апельсина (60гр)
– 30 г сметана
– 100 гр в’ялена журавлина

Апельсиновий кекс у духовці з журавлиною покроковий рецепт

1. Збити масло з цукром ~ 5-7 хв до білого. Якщо у вас планетарний міксер, то паралельно готуємо цедру, сік лимона і нарізаємо журавлину (необов’язковий етап, я її подрібнюю для більш естетичного розрізу). Якщо ручний міксер, то підготуйте все перед взбиванием.

2. По одному додаємо яйця. Кожне збиваємо 2-3 хвилини. Важливий етап. Додаємо в яєчно-масляну суміш цедру апельсина. Перемішуємо. Далі сметану і частину борошна і частина апельсинового соку. Далі працюємо на мінімальних оборотах міксера. Частинами додаємо залишилися інгредієнти (на відео показую).

3. В кінці, за допомогою лопатки вмішуємо в’ялену журавлину, перелити тісто у форму і відправляємо випікати ~ на 60-70 хв до сухої шпажки при 160-165’С. Насолоджуємося теплим або остившім кексом (при бажанні посипати цукровою пудрою остиглий кекс). Згадувати Дашу теплим словом.

Відео рецепт 👇