Апельсиновий кекс від французького кондитера Пєра Ерме

Як смачно зробити Апельсиновий кекс від французького кондитера П’єра Ерме простий покроковий рецепт в домашніх умовах швидко. Настрій – грудень. У нас вже четвертий день йде сніг. Легкий морозець, пухнасті сніжинки, гірлянди на вікнах – все розташовує до затишної зимової і неодмінно ароматної випічки. Запахами цитрусів, кориці, мускату і імбиру наповнюю будинок, створюю новорічний настрій.
До речі, помітила, що якщо раніше святковий настрій приходило само, то тепер доводиться прикладати зусилля (іноді не малі), щоб його зловити і не відпускати до свят😁 У вас так само? Чи тільки я втратила дар?
Цей кекс від французького кондитера П’єра Ерме обов’язково припаде до смаку любителям аромату і смаку апельсина. Кекс виходить дуже м’який, ніжний, з яскравому кольором м’якуша. Печеш і будинок наповниться ароматом свята. До речі, кекс дуже простий у приготуванні, незважаючи на те, що рецепт належить всесвітньо відомому кондитеру.

Інгредієнти

3 яйця
180 г борошна
200 р цукру
95 г жирних вершків (можна взяти 90 г сметани і 3 г соди)
50 г вершкового масла
5 г розпушувача для тіста
щіпка солі
цедра 2 великих апельсинів

Для заливки:
сік 2 великих апельсинів
40 г цукру
1 ч. ложка кукурудзяного крохмалю

Апельсиновий кекс від французького кондитера П’єра Ерме покроковий рецепт

1. Форму для кексу 10*20 вистелити пергаментом або змастити вершковим маслом і присипати борошном. Струсити надлишки. Духовку розігріти до 170 градусів. Яйця збити з цукром до пишної піни, влити вершки або сметану, додати розтоплене і охолоджене (масло не повинно бути гарячим) вершкове масло, цедру і перемешать.
2. Борошно змішати з розпушувачем і сіллю і акуратно вмішати в яєчну масу, щоб не було грудочок. Вилити тісто у форму для випічки і випікати до сухої шпажки (приблизно 40-50 хвилин). Слідкуйте за своєю духовці. Для заливки сік апельсинів помістити в ківш і змішати з сахаром.
3. Частина соку додати в ємність з крохмалем і перемішати, щоб не було грудочок. Поставити сік з цукром на плиту і довести до кипіння. Влити сік з крохмалем і знову довести до кипіння. Проварити кілька хвилин. Зняти з огня.

4. Готовий кекс вийняти з форми наколоти шпажками по всій поверхні і залити соком. Вийде гарна блискуча оболонка, а частина соку вбереться. Прикрасити за бажанням цедрою апельсина, цукатами або перловим цукром. Печіть і нехай вам буде смачно 😋