Апельсиновий кекс з глазурю

Настійно рекомендую зберегти і приготувати. Апельсиновий кекс з глазур’ю рецепт простий.

Інгредієнти

🍊Кекс:
* 2 апельсина (150 мл соку і цедра)
* 4 яйця З
* 200 гр. цукру
* 10 гр. ванільного цукру
* 3 гр. солі
* 90 гр. вершкового масла 82,2%
* 60 гр. рослинного масла
* 15 гр. розпушувача
* 350 гр. борошна
* 80 гр. рікотти (або сметани, жирного йогурту або м’якого сиру).

🍊Апельсинова глазур:
* 120 гр. цукрової пудри
* 20 гр. апельсинового соку

Апельсиновий кекс з глазур’ю покроковий рецепт

1. Змішати сухі інгредієнти (борошно, розпушувач і сіль). Форму для кексу змастити вершковим маслом і присипати борошном. Вершкове масло розтопити і змішати з рослинним. Яйця збити з 2 видами цукру до збільшення маси в об’ємі в троє. Коли яйця взобьются, зменшити швидкість міксера на низьку і ввести масло, смешать.
2. Додати рікотта, цедру апельсина. Знову добре змішати. В 2 прийоми по черзі ввести сухі інгредієнти і апельсиновий сік. Готове тісто перелити в підготовлену форму для кексу діаметром 22-24 див. Випікати в розігрітій до 175 С духовці на режимі верх/низ без конвекції, приблизно 40 хв. Готовий ще теплий кекс полити глазурью.

3. Апельсинова глазур:
Змішати пудру і сік, ретельно розтираючи. Повинна бути досить густий, але рідка консистенція. Якщо вийшло густо, можна розбавити молоком або водою. Якщо сильно рідко, додати ще пудры.