Як зробити Апельсиновий кекс з журавлиною 🍊❤️ Святковий настрій детектед у багатьох, так що з чистою совістю починаю бомбити новорічними картинками і ошатними рецептами🎄 ⠀ Цей журавлинний кекс дуже ошатний, святковий, ароматний і пряний🍊💫 А ягідки журавлини додають потрібну кислинку і так приємно лопаються в роті.. ⠀ Кекс дуже великий, ви можете приготувати його перед святом і насолоджуватися протягом усіх канікул. Якщо ви хочете невеликий кекс – сміливо зменшуйте інгредієнти вдвічі, а насолоджуватися їм починайте вже зараз, заряджаючись новорічним настроєм 🌟❤️ ⠀ ⠀ ⠀
Інгредієнти
-360 г борошна;
-1 ч л розпушувача;
-щіпка солі;
-4 яйця с0 кімнатної температури;
– 225 г вершкового масла кімнатної температури;
-400 г цукру;
-50 мл соку апельсина;
-2 ст л цедри апельсина;
-1 год л ванілі;
-1 год л меленого імбиру або свіжого перетертого;
-1 год л кориці;
-щіпка меленої гвоздики;
-120 мл кефіру;
-120 г маскарпоне;
-300 г журавлини (можна заморожену, не розморожувати).
Апельсиновий кекс з журавлиною покроковий рецепт
1. Форму для кексу з отвором посередині змастити маслом і присипати борошном; Духовку розігріти до 175 С; У мисці змішайте борошно, розпушувач і сіль; В чаші міксера збийте масло з цукром до утворення пишної світлої маси; Потім по одному додаємо яйця, кожен раз ретельно вимішуючи; Після вмішайте корицю, гвоздику, імбир, сир, апельсиновий сік, цедру і ваніль;
2. Додайте в тісто половину борошняної суміші, перемішайте, потім влийте кефір, перемішайте, потім додайте решту борошняну суміш і знову все ретельно перемішайте; В кінці акуратно вмішайте журавлину. Тісто викласти в підготовлену форму і випікати близько години або довше, поки встромлена в центр дерев’яна паличка не буде виходити повністю сухой.
3. Готовий кекс залишити у формі на 15-20 хвилин, потім перевернути на решітку остигати; При бажанні можна зробити глазур, для цього 200 г пудри змішайте з апельсиновим соком, додаючи його буквально по краплі, поки не досягнете потрібної консистенції. Полити глазур’ю остиглий кекс.