Всім привіт! Мене звати Наталія, і я рада Вас вітати на своєму каналі Смачно Просто Швидко! Сьогодні я хочу запропонувати Вам приготувати смачний, ароматний, м’який, дуже соковитий арахісовий торт. Торт готується просто і швидко. Духовка нам сьогодні не знадобиться, коржі випікаються на сковороді. Кількість інгредієнтів розрахована на торт діаметром 20 см, висотою 7,5 см, вагою 1600 грамів.
Інгредієнти
Тісто
36 грам (3 ст. ложки) рослинного масла
140 грам (1 склянка або 7 ст. ложок без верху) пшеничного борошна
¼ ч. ложки солі
150 грам (¾ склянки або 7,5 ст. ложок без верху) цукру
1 ч. ложка соди
2 г (½ ч. ложки кориці
1 склянку (250 мл) кефіру
100 грам арахісу
2 яйця
Крем
320 грам вареного згущеного молока
100 грам арахісу
500 грам сметани або густого натурального йогурту
Прикраса
1 ст. ложка згущеного вареного молока
арахіс
1 ст. ложка сметани або густого натурального йогурту
крихта від коржів
Арахісовий торт без духовки на сковороді покроковий рецепт
1. В чашу викладаємо 150 грамів цукру ¼ ч. ложки солі 1/2 ч. ложки кориці. Перемішуємо до однорідного стану. Якщо ви корицю не любите, то її можна не додавати, але з корицею торт має дуже ароматний і насичений смак, додаємо 2 яйця Добре збиваємо всі разом, яєчна маса повинна посвітліти і збільшитися в обсязі приблизно в 1,5-2 рази. Додаємо 36 грамів рослинної олії без запаху Перемішуємо на великих оборотах міксера до однорідного стану В 250 грамів або мл кефіру кімнатної температури всипаємо 1 ч. ложку соди і перемешиваем.
2. Сода відразу починає гаситися і обсяг кефіру збільшується в два рази, тому обов’язково беріть глибоку чашку виливаємо кефір в яєчну суміш. Та на великих оборотах міксера перемішуємо до однорідного стану, просіваючи додаємо 140 грамів пшеничного борошна. Так само на великих оборотах міксера перемішуємо до однорідного стану. Зберемо тісто зі стінок і промешаем по дну. 100 грамів арахісу треба дрібно подрібнити. Швидко і зручно зробити це можна за допомогою блендера. Якщо блендера немає, то можна подрібнити арахіс ступкою. Додаємо 100 грамів дрібно подрібненого арахиса.
3. Перемішуємо до однорідного стану. Тісто виходить не густе, воно таке і повинно бути. Ділимо тісто на 3 рівні частини. Випікаємо коржі на заздалегідь розігрітій сковороді. Сковорода повинна бути дуже добре розігріта, але не повинна горіти. Сковороду змащуємо невеликою кількістю рослинної олії, виливаємо тісто на сковороду і накриваємо кришкою. Якщо збирається конденсат на кришці, його прибираємо сухою ганчірочкою випікаємо на маленькому вогні 10-12 хвилин, в залежності від вашої сковороди і нагріву вашої плити, перевертати корж не треба. Готовність коржа перевіряємо дерев’яною паличкою, вона повинна виходити сухою, без залишків мокрого теста.
4. І пальчиком, після торкання він повинен залишатися сухим перекладаємо корж на решітку, залишаємо остигати і відразу випікаємо наступний корж. Коржі остигають дуже швидко. Таким чином випікаємо 3 коржа діаметром 21 див. Остиглі коржі обрізаємо по формі діаметром 19 див. Коржі м’які, сухі, ароматні і дуже смачні самі по собі Обрізані шматочки залишаємо, вони нам стануть в нагоді пізніше. Приготуємо крем До 320 грам вареного згущеного молока. Додаємо 2-3 ст. ложки сметани від загального обсягу. Всього нам знадобиться 500 грамів сметани. Добре перемішуємо все разом до однорідного состояния.
5. Якщо ви відразу всю сметану додасте до згущеному молоці, то у вас можуть залишитися не розійшлися шматочки згущеного молока. Додаємо решту сметану. У мене сметана жирністю 30%, але можна брати і менш жирну сметану. На великих оборотах міксера перемішуємо до однорідного і повітряного стану. Сметану в цьому рецепті можна замінити густим натуральним йогуртом. 100 грамів обсмаженого арахісу треба трохи подрібнити. Для крему я подрібнюю арахіс середньо Додаємо арахіс в крем і перемішуємо до однорідного стану. Чим менш жирну сметану ви будете використовувати для крему, тим більш вологі і просочені коржі у вас будуть після стабилизации.
6. Якщо ви любите торт з вологими коржами, беріть сметану жирністю 20%. В міру вологі коржі, то сметану жирністю 30%. Викладаємо перший корж на тарілку, встановлюємо роз’ємну форму і ацетатную плівку. Ділимо візуально крем на 3 частини і покриваємо корж 1/3 частиною крему. На крем викладаємо другий корж. Корж злегка придавлюємо. На корж викладаємо 1/3 частина дорема, і крем рівномірно розрівнюємо. Накриваємо третім коржем. Корж злегка придавливаем.
7. На корж викладаємо і розрівнюємо залишився крем. Накриваємо торт харчовою плівкою і прибираємо в холодильник просочитися і стабілізуватися на 5-6 годин, я завжди прибираю на ніч. Готовий торт звільняємо від форми та ацетатної плівки. До одній столовій ложці вареного згущеного молока додаємо 1 ст. ложку сметани. І все перемішуємо до однорідного разом состояния.
8. Цим кремом обмажем пліч торта. Раніше обрізані краї від коржів подрібнюємо в крихту І посипаємо сухарями пліч торта. Зверху торт я посипаю подрібненим обсмаженою арахісом. Торт готовий, його можна подавати до столу. Раджу вам його приготувати! Торт дуже смачний, м’який, ароматний, соковитий. Сподіваюся Вам і Вашим близьким він неодмінно сподобається!