Азербайджанські кутаби з сиром і зеленню на сковороді

Ну, ось і дочекалися! Хто питав? 👌 Азербайджанські кутаби з сиром і зеленню на сковороді власною персоною. ☝️Обмовлюся відразу, що часто тісто для кутабів роблять на основі кефіру, додають яйце. Тільки це не зовсім вірно. Так, буде м’якше, але справжні кутаби зовсім про інше.
Це тонкі коржики з крутого тіста у формі півмісяця. І перші з них були неодмінно з зеленню. ❓Чому? Потрібні були доступні продукти: борошно, вода, зелень. 👌Смачно згорнути кутаб в трубочку, поки ще гарячий і вмочати його в пряний соус.

Інгредієнти

Борошно 3 склянки
Гаряча вода 1 склянку
Сіль 0,5 ст. ложки
Масло рослинне 3 ст. ложки

Начинка:
Сир 250 г
Петрушка, кріп, зелена цибуля три добрих пучка
Сіль, перець
Олія оливкова 3 ст. ложки

Азербайджанські кутаби з сиром і зеленню на сковороді покроковий рецепт

1. Вимісити 7-8 хвилин. Накрити плівкою і поставити в холодильник на 1 годину. З цієї кількості інгредієнтів у мене виходить 8-9 шт кутабів. Взяти порцію тіста, розкачати в товщину листа бумаги.
2. Викласти начинку на половину тіста, накрити і щільно защипнути. Обсмажувати на гарячий, сухий сковорідці близько 3-5 хвилин з кожного стороны.
3. Гарячий кутаб змастити вершковим маслом. І з’їсти його 👍. Це обов’язкова умова, щоб рецепт вийшов! Живіть Смачно!