Як зробити смачні Балкарські хычины з картоплею і сиром рецепт простий. У цього традиційного балкарського пирога може бути безліч різних начинок – від м’яса до бурякової гички. Я вирішила зупинитися на хычинах з картоплею і сиром – саме такий рецепт вважається класичним.
Інгредієнти
тісто:
250 г Кефір
1 шт яйце 1 (60 грам)
0,5 чл сіль
0,5 чл сода 0,5
50 г Вершкове масло
500 г Борошно
⠀
Начинка
400 г Картопля (варена)
200 г Сир (бринза)
200 р Сулугуні
(я додала ще 100г Сир Тильзитер)
щіпка Чорний мелений перець
Сіль за смаком
свіжа зелень (трохи)
⠀
Для змащування
70 г Вершкове масло
⠀
Для подачі
Айран
свіжа зелень
Балкарські хычины з картоплею і сиром покроковий рецепт
1. Для тіста: Змішати борошно, сіль, соду віночком, додати яйце і кефір, холодне розтоплене масло. Замісити тісто і добре вимісити. Прибрати в пакет і залишити хвилин на 30 – годину при кімнатній температурі. Начинку прокрутити через м’ясорубку Розділити на рівну кількість частин тісто і начинку. Я ділю на 8, але тонкі коржі важко розкачувати, щоб тісто не порвалося при раскатке.
2. Простіше почати з виробів трохи товстіший і зробити з вказаної кількості інгредієнтів 4-6 коржів діаметром 28см. Перед розкочуванням треба дати заготівлях «відпочити» в холодильнику 30-40 хвилин я розкачую відразу. Акуратно формуємо коржі. Смажимо під кришкою на сухій розігрітій сковороді хвилину, перевертаємо, робимо наколи виделкою, дожариваємо з іншого стороны.
3. Складемо стопкою на тарілку і гарячі змащуємо маслом. Ріжемо кожну корж на 4 частини. ⠀❤️ Якщо коржі охолонуть, то можна підігріти в мікрохвильовій печі, але коржі гарні і холодними. До них можна подати соус зі сметани, свіжого кропу, часнику, солі і перца.
4. Приємного апетиту!
Відео рецепт 👇