Банановий ПП Брауні без цукру низькокалорійний

Банановий ПП Брауні без цукру низькокалорійний, Без глютену. Сьогодні я покажу вам як приготувати банановий торт брауні! У ньому великий мегашоколадный корж брауні і ніжне шоколадно-бананове суфле! У цьому торті банан настільки гармонійно вплетений у всі шари, що хочеться насолоджуватися цим поєднанням вічно.

Інгредієнти

КБЖУ на 100 г: Ккал 139, Б 7,2, Ж 6,8, У 13
Вага 1420 р
Діаметр форми 18 см
Підсолоджувач: 1 грам мого підсолоджувача еквівалентний 10 грам цукру.

Інгредієнти для Брауні:
Рисова цільнозернові борошно (інша безглютенова) 80 г
Конопляна борошно (інша з насіння/горіхів) 20 р
Какао 70 р
Розпушувач 8 г (1 ч. л. з гіркою)
Підсолоджувач 10 р
1 шт Банан (120 г)
Вода/молоко 250 р
Яйце 2 шт

Інгредієнти для мусу:
Банан 280 р
Молоко 220 р
Какао 12 р
Підсолоджувач 14 р
Жовток 3 шт
Желатин 10 р
Вода 60 р
Какао-масло (або кокосове або Дхі) 15 р
Рікотта 300 р

Жовтий крем для трояндочок:
Рікотта (пробита блендером) 100 г
Лимонна кислота на кінчику ножа
Куркума до потрібного відтінку
Підсолоджувач 5 г

Банановий ПП Брауні без цукру низькокалорійний покроковий рецепт

1. Для коржа брауні нам знадобиться 80 грам рисової цільнозерновий або інший безглютенової борошна. Мені дуже подобається саме рисова, в брауні – вона дає приємну, ніби трохи тягучу, текстуру, яку ми очікуємо від брауні. Додаємо 20 грам горіховою борошна або борошна з насіння. У мене конопляна. Така мука додасть білка в наш корж. Сюди ж відправляємо 70 грам какао – я обіцяю вам, що це буде дуже шоколадно! 1 чайну ложку з гіркою розпушувача, підсолоджувач за смаком. Не пересластите, у складі коржа буде ще банан. Ретельно перемішуємо всі сухі інгредієнти, щоб не залишилося грудочок. Окремо з’єднуємо один досить великий банан, без шкірки його вага 120 грам. І 250 грам молока. Збиваємо блендером до однорідності. Переливаємо цю масу до сухим ингредиентам.

2. Додаємо 2 яйця. І ретельно розмішуємо тісто до однорідності. Виходить полужидкое тісто. Випікати я буду в кондитерському кільці діаметром 18 сантиметрів з дном з фольги. Всередині прокладаю коло пекарської папери, злегка змочивши його для кращого прилягання. Перекладаю тісто у форму. І відправляю випікатися в розігріту духовку до 175С приблизно на 35 хвилин. Корж випікся, коли дерев’яна зубочистка виходить з нього без грудочок, майже суха. Даємо коржу охолонути. Знімаємо фольгу, коло пекарської папери. І прорізаємо по колу ножем, щоб вийняти корж. Ось такий мегашоколадный корж брауні у нас вийшов. Зрізаємо з нього нерівну верхівку. Всередині він дуже вологий, м’який та насичений шоколадний. Кладемо корж на підкладку. Обертаємо ацетатної стрічкою. І тієї ж формою 18 сантиметрів в діаметрі. До готовності мусу цю заготовку можна помістити в холодильник. Приступаємо до приготування мусу. Потрібно заздалегідь замочити інструкції по 10 грам желатину в 60 грамах води. І дістати з холодильника 300 грам рикотты.

3. Зараз найчастіше рікотта йде з грудочками, які важко промешать лопаткою, тому пробиваємо її блендером до гладкості. Збираємо зі стінок все, що не измельчилось і ще раз проходимся блендером. Виходить гладка м’яка рікотта. Залишаємо при кімнатній температурі, щоб вона не була холодною до моменту додати в крем. Для заварний частині нам знадобиться 3 жовтка. 280 грам банана і 220 грам молока. Невелику частину молока додаємо до жовтків. А решта переливаємо до бананів. Сюди ж додаємо 12 грам какао і підсолоджувач. І ретельно подрібнюємо бананову масу блендером. Важливо, щоб не залишилося ніяких грудочок. Переливаємо цю масу в сотейник. Відправляємо її на плиту, нагріваємо, але не кип’ятимо. Окремо змішуємо жовтки з молоком до однорідності. І, помішуючи, з’єднуємо жовткову масу з теплою бананової смесью.

4. Ретельно помішуючи віночком, відправляємо суміш на плиту і уварюємо до легкого загустіння. Тут не буде відчутною густоти, але легкий слід від віночка все ж залишається. На цьому етапі потрібно зупинитися і не продовжувати уварювати, щоб жовтки в кремі не згорнулися. Додаємо заздалегідь замочений желатин обов’язково в гарячий крем. Зараз ідеальна температура для його розчинення. Сюди ж додаємо 15 грам какао масла, його можна замінити на кокосову або масло Дхі. Ретельно розмішуємо. І всю цю масу переливаємо до рікотті. Рікотта повинна бути не холодна. Ретельно перемішуємо вінчиком до повної гладкості і однорідності. Переливаємо мус на заздалегідь підготовлену основу. І відправляємо в холодильник як мінімум на 5 годин. Коли торт стабілізувався, дістаємо його з холодильника.

5. Знімаємо кільце, ацетатную стрічку. Та, за бажанням декоруємо будь-яким способом. У мене це будуть невеликі трояндочки жовтого крему. Його я зробила зі 100 г рікотти і куркуми для кольору. Склад залишу в описі, я думаю, вам не важко буде повторити його без відео інструкції. Зверху додам ягоди лохини. І листя м’яти – вони освіжають будь-декор! Торт готовий! Жовтий колір в декорі підказує, що банан в цьому торті займає важливе місце. Давайте його разрежем! Ось такий простий і зрозумілий розріз вийшов: корж і ніжний мусс-суфле.

6. Але от смак, я вам скажу, зовсім не такий простий і передбачуваний! Дуже шоколадний корж брауні, з в міру вологою текстурою і легким банановим смаком. І супер ніжне шоколадно-бананове суфле, в якому гармонійно поєднані смаки банана і шоколаду. Воно просто тане в роті! Разом це дуже смачний торт, в якому не відчувається окремо банан, шоколад, вони ніби утворюють тут єдиний і особливий смак! При цьому торт на подив низькокалорійний! Дякуємо за лайк! Готуйте із задоволенням, готуйте красиво і радуйте своїх рідних і близьких корисними десертами! Поки!