Банановий пиріг навиворіт з кокосовим молоком

Як зробити смачний Банановий пиріг навиворіт з кокосовим молоком рецепт простий в духовці. Коли погода так собі, як у нас ці дні або просто для душі, готуємо смачний банановий перевертиш🤤 На мій погляд, це один з найніжніших і соковитих бісквітів еве з тонким кокосовим післясмаком😍 Шматочок інший з чашкою ранкової або денного кави просто диво! ⠀ Готую подібні тарти в рознімної формі, прокладаючи дно пергаментом👌🏻 Ці пропорції на форму d~22-24см.

Інгредієнти

Банани в карамелі
⠀ • 3 не перестиглих банана
⠀ • 120 г кокосового молока
⠀ • 100 г темного тростинного цукру
⠀ • 55 г вершкового масла
⠀ • 1 ч. л. ванільного екстракту
⠀ • морська сіль
⠀ • лимон

Тісто
⠀ • 2 стиглих банана ≈ 250 р
⠀ • 160 г борошна
⠀ • 1,5 ч. л. розпушувача
⠀ • ½ ч. л. соди
⠀ • 80 г кокосового молока
⠀ • 80 г дрібного тростинного цукру
⠀ • 1 яйце
⠀ • 75 г розм’якшеного вершкового масла
⠀ • 1 ч. л. ванільного екстракту
⠀ • 2 ч. л. меленої кориці
⠀ • 1 ч. л. меленого імбиру
⠀ • ¼ ч. л. меленого кардамону

Банановий пиріг навиворіт з кокосовим молоком покроковий рецепт

1. З’єднати всі інгредієнти для карамелі, крім бананів, в сотейнику. Розтопити на повільному вогні, збільшивши потужність, готувати ще 3 хвилини. Трохи остудити і перелити на дно змащеної маслом форми для запікання. Поверх викласти скибочки банана, попередньо змазані лимонним соком.
2. Для бісквіта просіяти всі сухі інгредієнти. Вершкове масло збити з цукром в щільний однорідний крем, не припиняючи збивати (невелика швидкість) дуже повільно влити разболтанное яйце і також поступово ввести кокосове молоко і ваніль. Вмішати суху частину і перекласти рівним шаром у форму на бананы.

3. Випікати в розігрітій до 180°С духовці близько 45 хв. Бісквіт перевірити шпажкою. При цьому буде здаватися, що він ще зовсім злегка вологий, так і повинно бути, тому що сам по собі дуже соковитий. Трохи остудити, щоб карамель схопилася, але не затверділа, перевернути і повністю остудити перед подачей.