Бастурма з свинини домашня

Готую БАСТУРМУ з свинини. Рецепт бастурми в домашніх умовах. Бастурма з свинини домашня простий рецепт своїми руками.

Інгредієнти

Свинина – 1,5 кг
Сіль – 1 кг
Чаман (пажитник) – 1,5 ст. л.
Паприка – 1 ст. л.
Червоний перець – 1 ч. л.
Чорний перець – 2 ч. л.
Буряковий сік – 4 ст. л.
3 зубчики часнику

Бастурма з свинини домашня покроковий рецепт

1. Свинина – 1,5 кг. Прибрати зайвий жир. Розрізати навпіл, щоб швидше приготувати. У миску насипати сіль, зі всіх сторін обваляти кожен шматок. Повністю засипати сіллю, у мене пішло трохи більше 1 кг.
2. Надіслати на 2 дні в холодне місце. Через 2 дні дістати м’ясо і промити під проточною водою. Залити холодною водою й вимочувати 2 години. Кожні 30 хвилин міняти воду.

3. Добре обсушити м’ясо, зробити дірки з двох сторін і просунути нитку. Повісити на 4 дні на кухні, подалі від плити. Спочатку повісити з одного боку, через 12 годин-з іншого. І так чередовать.

4. Приготуємо намазки. Змішати в мисці чаман (пажитник) – 1,5 ст. л., паприку – 1 ст. л., червоний перець – 1 ч. л., чорний перець – 2 ч. л., буряковий сік – 4 ст. л., натерти 3 зубчики чеснока.

5. Сумішшю намазати м’ясо з усіх боків. Додати трохи води, щоб суміш не була сильно густий. Повісити на кухні на 3 дня.

Відео рецепт 👇