Батон на молоці з сухими дріжджами

Як смачно зробити Батон на молоці з сухими дріжджами простий покроковий рецепт в домашніх умовах швидко.

Інгредієнти

– Молоко 300 мл;
– Вершкове масло 50 гр;
– Дріжджі сухі 7 гр;
– Цукор 1 ст. л;
– Яйце 1 шт;
– Сіль-1/2 ч. л;
– Борошно 530 гр.

Додатково:
– Яйце 1 шт для змащування.

Батон на молоці з сухими дріжджами покроковий рецепт

1. У тепле молоко додати розтоплене тепле вершкове масло, дріжджі і цукор, перемішати. Додати Яйце і сіль, перемішати. Тепер поступово вводимо просіяне борошно. Замішуємо тісто і добре вимішуємо. Формуємо колобок.

2. Контейнер змащуємо рослинним маслом, кладемо в нього тісто, накриваємо і даємо піднятися 1-1,5 години. Стіл змащуємо рослинним маслом, обминаємо тісто і ділимо його на 2 частини. Кожну частину розгортаємо в пласт і звертаємо в щільний рулет, добре защипуємо краю. Рулети кладемо на деко застелений пергаментом.

3. Накриваємо батони пакетом або серветкою і даємо постояти 25-30 хвилин. Яйце добре перемішуємо і змащуємо їм наші батони, тепер робимо надрізи гострим ножем. Ставимо батони в розігріту до 180 градусів духовку і випікаємо до золотистого кольору 25-30 хвилин. Даємо охолонути нашим батончикам, нарезаем.

Відео рецепт 👇