Білий хліб на сироватці на дріжджах в духовці простий рецепт. У мене залишалася сироватка після приготування сиру. Можна пекти на будь молочній сироватці. Цей хліб вийшов одним з кращих, що я пекла. Якщо у вас немає хлібопічки, можна пекти і в духовці. Нижче докладно напишу, як замісити вручну.
Інгредієнти
КБЖУ на 100г 243/5/4/47
Сироватка – 330 мл
Раст.олія – 3 ст. л
Цукор – 2 ст. л
Сіль – 1 ч. л
Борошно – 500 г
Дріжджі – 1 ч. л
Білий хліб на сироватці на дріжджах в духовці покроковий рецепт
1. Закласти всі інгредієнти в ємність хлібопічки в тому порядку, в якому вони написані. Вибрати “основну” програму, колір скоринки тёмный, розмір буханець 750 г.
2. Для замісу вручну в тёплую сироватку додати дріжджі і цукор, перемішати і залишити на 15 хвилин. Потім додати сіль і просіяне борошно, зверху вилити масло і вимісити руками тесто.
3. Залишити підходити на 1 годину, потім обім’яти і викласти у форму або на деко з пергаментом.
4. Накрити рушником і залишити ще на 20 хвилин. Випікати в розігрітій до 180 градусів приблизно 30 хвилин, орієнтуйтеся по своїй духовці. Приємного аппетита.
Відео рецепт 👇