Біскотті італійське печиво сухе

Біскотті – італійське сухе печиво. Розповідаю, як готувати, і ділюся рецептом. Солодке, хрусткий і ароматний. Ідеально підійде до чашки чаю або кави. Сьогодні я поділюся рецептом біскотті – сухого печива по-італійськи. Приготувати його дуже просто, а найголовніше, що вона може довго зберігатися. Давайте готувати.

Інгредієнти

• Яйця 2 шт.
• Цукор 150 г
• Борошно 250 г
• Розпушувач 3 г (1 ч. л.)
• Горіхи, сухофрукти 200 г (мигдаль і фісташки по 70 г і сушена журавлина 60 г)
• Сіль щіпка

Біскотті італійське сухе печиво покроковий рецепт

1. Яйця збиваю з цукром і сіллю до збільшення в об’ємі і посвітління. Додаю борошно з розпушувачем і перемішуємо до однорідності спочатку міксером, а потім лопаткою. Тісто має вийти густим і щільним. Додаю горіхи і сухофрукти – у мене суміш з мигдалю, фісташок і сушеної клюквы.

2. Тісто викладаю на робочу поверхню, присипану борошном. Ділю на 2 частини і формують ковбаски. Трохи приплющиваю і викладаю на деко, застелене папером для выпечки.

3. Відправляю випікатися в розігріту духовку на 40 хвилин при 150°C. Готові ковбаски дістаю його з духовки і даю трохи охолонути, а потім ріжу на шматочки товщиною приблизно 1 см і викладаю назад на противень.

4. Прибираю в духовку для повторного запікання на 20 хвилин при 130°C. Виймаю печиво з духовки, даю охолонути – і можна подавати. Біскотті виходять хрусткі і неймовірно смачні. Щоб таке печиво не вбирала вологу, я зберігаю його в щільно закритій банке.