Бісквітний торт з кокосовою стружкою і згущеним молоком

Як зробити смачний бісквітний торт з кокосовою стружкою і згущеним молоком рецепт простий.

Інгредієнти

на форму 20 см:

🔸Для бісквіта:
✅Борошно – 230 гр.
✅Цукор – 415 гр.
✅Какао-порошок -85 гр.
✅Сода – 2 ч. л.
✅Розпушувач – ½ ч. л.
✅Сіль – 1 ч. л.
✅Молоко – 240 мл
✅Рослинне масло – 120 мл
✅Ванільний екстракт – 1.5 ч. л.
✅Яйце – 2 шт.
✅Гаряча вода – 240 мл

🔸Для кокосової начинки:
✅Згущене молоко – 395 мл
✅Кокосова стружка – 280 гр.
✅Пелюстки мигдалю – 4 ст. л.

🔸Для кокосового крему:
✅Вершкове масло – 500 гр.
✅Цукрова пудра – 1000 гр.
✅Кокосовий екстракт – 2 ст. л.
✅Молоко – 90 мл

🔸Для шоколадного ганаша:
✅Шоколад – 180 гр.
✅Вершки 33% – 120 мл.

Бісквітний торт з кокосовою стружкою і згущеним молоком покроковий рецепт

1. Духовку попередньо розігріваємо до 175, три форми 20 див. застеляємо пергаментом. ⠀ Борошно просіваємо разом з цукром, какао, содою, розпушувачем і сіллю, добре перемішуємо між собою. ⠀ Молоко змішуємо з олією, яйцями і ванільним екстрактом, добре перемішуємо до однорідності. ⠀ Молочну суміш додаємо в суміш сухих інгредієнтів і ретельно перемішуємо до гладкості та однорідної структури. ⠀
2. Повільно вливаємо гарячу воду і перемішуємо з допомогою міксера на середній швидкості до повного об’єднання. ⠀ Розливаємо тісто з приготованим форм і випікаємо 22-25 хвилин, перевіряючи готовність зубочисткою. ⠀ Даємо охолонути 5 хвилин у формах, потім повністю остуджуємо на решітці. ⠀ Для кокосової начинки згущене молоко перемішуємо з кокосовою стружкою, відставляємо поки в сторону. ⠀ Для крему вершкове масло збиваємо міксером 2 хвилини, потім додаємо половину цукрової пудри, збиваємо до гладкості. ⠀

3. Додаємо кокосовий екстракт, потім 4-5 столових ложок молока, знову перемішуємо. ⠀ Додаємо решту цукрову пудру і знову збиваємо все разом до гладкості. Регулювати консистенцію крему можна додаванням цукрової пудри або молока. ⠀ Для складання з кожного бісквіта зрізаємо тонкий шар по горизонталі, щоб утворилась плоска поверхня. ⠀
4. На перший бісквіт з допомогою кондитерського мішка відсаджуємо кільце з крему, в центр викладаємо кокосову начинку, посипаємо 1-2 столовими ложками мигдалевих пелюсток. ⠀ Повторюємо з усіма верствами, потім покриваємо торт шаром крему повністю. ⠀

5. Для шоколадного ганаша нагріваємо вершки і заливаємо або розламаний на шматочки шоколад на 2-3 хвилини, потім розмішуємо до гладкості і даємо охолонути. ⠀ Покриваємо верх торта ганашем, даємо йому застигнути, далі прикрашаємо залишилися кремом, посипаємо кокосом і пелюстками миндаля.