Як смачно зробити Бісквітний торт з кремом із згущеного молока простий покроковий рецепт в домашніх умовах швидко. Тортик готувала на 8 місяців донечки.
Інгредієнти
Для бісквіта:
Яйця -5шт.
Цукор -130г
Мед-30г
Борошно-160г
Розпушувач -1ч.л.
Волоські горіхи-120г
Для крему:
Вершки(20-33%)-170г
Гіркий шоколад -200г
Варена згущене молоко-1 банка
Вершкове масло -170г
Для глазурі:
Вершки-70г
Шоколад~50г
Бісквітний торт з кремом із згущеного молока покроковий рецепт
1. Горіхи обсмажуємо на сковороді, даємо охолонути і подрібнюємо не занадто дрібно. Яйця поділяємо на жовтки і білки. Білки з сіллю і 20 грамами цукру збиваємо до стійкої піни. Жовтки збиваємо з цукром і медом до пишноти. Окремо просіваємо борошно з розпушувачем. До жовтків додаємо 1/3 білків, борошно і перемішуємо. Акуратно вводимо білки, що залишилися, щоб маса не втратила обсяг. В кінці вводимо горіхи, перемешиваїм. Випікаємо бісквіт в духовці, розігрітій до 180С, 40-50 хвилин до сухої зубочистки. У мене форма 18см.
2. Готовий бісквіт охолодити, загортаємо у плівку прибираємо в холодильник на 4-6 годин. Для просочення змішуємо цукор і воду і варимо до повного розчинення цукру,даємо охолонути за бажанням можна додати столову ложку коньяку. Для крему вершки змішуємо з вареним згущеним молоком і варимо до кипіння, додаємо до гарячої маси поламаний на шматочки гіркий шоколад і перемішуємо до однорідності. Накриваємо плівкою і відставляємо в сторону остигати до кімнатної температуры.
3. Розм’якшене вершкове масло збиваємо, поступово додаючи шоколадну масу до однорідного крему. Збірка торта: бісквіт розрізаємо на 3 коржа, кожен корж рясно просочуємо сиропом і прослаиваем кремом, залишивши крем для верху і боків торта. Для глазурі поламаний на шматочки шоколад заливаємо гарячими вершками перемішуємо до однорідності і розподіляємо по поверхні торта. Готовий торт прибираємо в холодильник на 8 годин для просочення. P. s. Для крему важливо, щоб вершкове масло, згущене молоко і шоколад були смачними і качественными.