Брускетта з вяленими томатами і хумусом

Як зробити Брускетту з в’яленими томатами і хумусом рецепт простий. Привіт, друзі!🙂 Нещодавно я ділилася рецептом в’ялених томатів, а сьогодні один з варіантів їх вживання 🙂 Приготуємо брускетту з в’яленими томатами і хумусом😍 ⠀ ⠀Поєднання хрусткого хліба з пряними в’яленими томатами нікого не залишить байдужим! А для більшої поживної цінності додамо хумус 👍 ⠀ ⠀Класичний хумус готується з нуту, а щоб надати звичайному хумусу гарний зелений колір, додамо трохи зеленого горошку 😉 ⠀ ⠀Виходить дуже смачний, красивий і ситний сніданок! Обов’язково спробуйте 😊

Інгредієнти

хліб
в’ялені помідори

ХУМУС
-150г відвареного нуту
-150г зеленого горошку
-3 ст. л. оливкової олії
-2 – 3 ст. л. лимонного соку
-2 ст. л. Тахін (кунжутна паста або урбеч)
-1 зубчик часнику
-сіль за смаком

Брускетта з в’яленими томатами і хумусом покроковий рецепт

1. ⠀Візьміть приблизно 100г сухого нуту, добре промийте, залийте водою і залиште на ніч. За цей час він сильно набухне. Вранці нут ще раз промийте, залийте чистою водою і варіть 1,5 ч. до готовності. Приблизно, 150 – 200г відвару залиште, він нам знадобиться пізніше. ⠀ ⠀Далі йде самий копіткий процесс.
2. Готовий нут потрібно очистити від шкірки. Насправді це не дуже складно, а готовий хумус вийде більш ніжним 👍👍👍 ⠀ ⠀Зелений горошок залийте водою і варіть кілька хвилин до готовності. ⠀ ⠀Далі все зовсім просто! З’єднуємо всі інгредієнти і подрібнюємо за допомогою блендера до однорідності. Густоту хумуса регулюйте додаванням відвару, що залишився після варіння нуту. ⠀ ⠀
3. Пробуємо що вийшло, додаємо при бажанні або нутового відвару, або масла, або часнику з сіллю, або лимонного соку, загалом, регулюємо на свій смак. ⠀Мені, наприклад, подобається додавати трохи більше оливкової олії і лимонного соку 😊 ⠀ ⠀

4. Далі збираємо брускетту. Беремо улюблений хлібець, нарізаємо на скибочки товщиною 1,5 – 2см і підсмажуємо на сухій сковороді. Важливо не пересушити хліб, всередині він повинен залишитися м’яким. Підсмажені скибочки хліба натираємо часником, викладаємо хумус, в’ялені томати, а зверху прикрашаємо зеленню і можна насолоджуватися! 😍😍😍