Бугаца традиційний грецький пиріг з кремом

Бугаца традиційний грецький пиріг з кремом простий рецепт в духовці.

Інгредієнти

Для крему:
Яйця – 2 шт.
Цукор – 60 г
Олію вершкове – 40 р
Молоко – 400 мл
Манна крупа – 40 р
Ванілін – 2 р
Крохмаль кукурудзяний – 20 р
Кориця – 1/2 ч. л.
Цедра лимона – 1 ч. л.
Масло вершкове (для змащування тіста) – 100 г
Тісто філо – 7-9 листів

Бугаца традиційний грецький пиріг з кремом покроковий рецепт

1. В окремій мисці збити яйця. У каструлю додати вершкове масло і цукор. Розтопити на середньому вогні, поки масло не розтане. Потім влити молоко, додати тонкою цівкою манну крупу і ванілін. Зменшити температуру до середньо-низького і продовжити активно заважати віночком, поки молоко не нагріється, але не закипит.
2. Повільно додати яйця, крохмаль, весь час безперервно помішуючи. Продовжувати збивати, поки крем не загусне, близько 4-5 хвилин. Зняти з вогню і відставити у бік остигати. Форму (~ 20х30) рясно змастити розтопленим вершковим маслом і викласти в неї лист філо, дозволяючи надлишків тесту звисати зі стінок формы.
3. Змастити його олією і покласти зверху таким же чином ще один лист. Повторити, поки не використовується 7 аркушів філо. Вилити заварний крем у форму і акуратно загнути виступаючі краї тіста, щоб покрили крем.
4. Змастити маслом і при бажанні (для більшої хрустости) покласти зверху ще кілька аркушів тесту, мнучи їх гармошкою (не обов’язково). Змастити маслом.

5. Випікати бугацу близько 35-40 хвилин в розігрітій до 180С духовці (дивитися за станом верху). Остудити протягом 10 хвилин, прикрасити цукровою пудрою і корицей.