Булгур з мясом і овочами

Як смачно зробити Булгур з м’ясом і овочами простий рецепт покроковий в домашніх умовах швидко. Чудове блюдо, яке ви з легкістю приготуєте на всю сім’ю і всі будуть в захваті 🤩 Це блюдо справжній конструктор – крупу можна замінити на будь-яку одному, також і м’ясо і овочі можете підібрати по своєму смаку і створити справжній шедевр🔥

Інгредієнти

•Яловичина – 700 р.
•Булгур – 200 р.
•Цибуля ріпчаста – 150 р.
•Морква – 100 р.
•Перець солодкий – 100 р.
•Стебло селери – 50 р.
•Розмарин, чебрець – невеликий пучок.
•Часник – 2 зубчики.
•Зелень мікс – невеликий пучок.
•Томатна паста – 1 ст. л.
•Томатне пюре – 400 мл
•Вода фільтрована – на-віч.
•Цукор – 1 ч. л.
•Сіль, перець – за смаком.

Спеції для маринування м’яса:
•Сіль – 1 ч. л.
•Перець – 1 ч. л.
•Копчена паприка – 1 ч. л.
•Хмелі сунелі – 1 ч. л.
•Вода – 50 мл

Булгур з м’ясом і овочами покроковий рецепт

1. Наріжемо м’ясо на невеликі кубики і замаринуем спеціями, далі відправимо тушкуватися на сковороді під кришкою. (М’ясо краще маринувати за пару годин, а краще на ніч). Поки гаситься м’ясо наріжемо всі необхідні овочі дрібним кубиком. Як тільки помітите, що волога від м’яса практично випарувалася додамо цибулю, болгарський перець, моркву і сельдерей.

2. Всі одночасно. Ретельно перемішуємо і додаємо томатну пасту з томатним пюре / протертими помідорами, накриваємо кришкою і готуємо на середньому вогні 15 минут.

3. Ретельно промиваємо булгур під холодною водою і відправимо в сковороду до решти інгредієнтів, рівномірно розподілимо крупу по сковороді і заллємо невеликою кількістю окропу, так, щоб ледве накривало крупу.

4. Знову накриваємо кришкою і зменшуємо вогонь на мінімум, таким чином готуємо ще 15 хвилин. В самому кінці додамо рубану зелень з часником і насолоджуємося, приємного аппетита.

Відео рецепт 👇