Булочки Гарбузики з варенням

Як зробити смачні домашні Булочки Гарбузики з варенням рецепт простий в духовці. Подібні гарбузики я пекла і минулого року. Тоді вони були з пісочного тіста, на цей раз – здобні. Ці булочки м’які, ніжні і з начинкою. Гарбузова випічка як ніяка інша з особливою магією укутує в осінній настрій і бореться навіть з самої безнадійної нудьгою. Відмінно такий варіант працює в парі з романтичним фільмом і кухлем какао або палючого долоньки чаю.

Інгредієнти

Гарбузики з варенням (на 8-10шт)

Тісто:
⠀▫️50г розтопленого вершкового масла
⠀▫️щіпка солі
⠀▫️50г цукру
⠀▫️150г пюре з гарбуза (я гарбуз запікала, після пробила потрібну кількість у блендері)
⠀▫️150г вершків 20%
⠀▫️400г пшеничного борошна
⠀▫️5г сухих дріжджів швидкодіючих

Начинка:
⠀▫️густий джем/варення

⠀▫️жовток+молоко для змащування
⠀▫️цукор+кориця для посипання

Булочки Гарбузики з варенням покроковий рецепт

1. Для тіста все змішати в комбайні і замісити м’яке еластичне тісто. Тісто накрити рушником і залишити на 40 хвилин. Тісто розділити на 8-10 частин, скачати кульки. Кулька злегка розім’яти, в центр покласти ложку варення, ретельно защипати краї, сформувати знову шарик.
2. Можна залишити булочку так, а можна обв’язати товстої харчової мотузкою, формуючи тиковкі. Булочки викласти на деко, застрелений пергаментом. Накрити рушником і залишити для підйому на 20 хвилин. Жовток збовтати з краплею молока.
3. Змішати цукор і корицю. Підійшли булочки змастити жовтком і присипати корицею з цукром. Випікати при 180° 25 хвилин. З готових булочок зняти мотузку, якщо ви її использовали.