Осінні булочки з маком і корицею в духовці 🧡
Інгредієнти
Для тесту:
400г борошна
1 яйце
150мл молока
50г цукру
75 г м’якого вершкового масла
7г дріжджів (у мене ті, що змішують з борошном)
Щіпка солі
Для начинки:
60г вершкового масла
70г цукру
1ст л кориці або 3ст л маку
4ст л молока + жовток – змастити булочки в кінці.
Булочки з маком в духовці покроковий рецепт
1. Змішайте борошно, дріжджі, сіль і цукор. Додайте яйце і частинами влийте тепле молоко. Замішують тісто протягом 10 хвилин. Воно буде щільним і крутим. Вмішайте частинами м’яке вершкове масло. Замішуйте до тих пір, поки тісто не стане однорідним і перестане ковзати від масла.
2. Помістіть тісто в миску, накрийте рушником і залиште на годину в теплому місці. Розкачайте тісто в трикутник 30*40 див. Розподіліть олія по поверхні, посипте цукром, маком або корицею. Складіть швидким рухом навпіл. Далі сформуйте булочки, як на видео.
3. Дайте їм підійти ще 40 хвилин. Розігрійте духовку до 175°. Випікайте близько 20 хвилин. Готовність перевірити зубочисткою. За пару хвилин до готовності добре змастіть жовтком змішаним з молоком і посипте цукром. Насолоджуйтесь поки тепленькие.
Відео рецепт 👇