Як зробити Булочки з заварним кремом рецепт простий в духовці. Це просто вибух мозку, на стільки смачно 🙈 поєднання м’якого як пух тісто з вкуснющим заварним кремом це просто 🔥
Інгредієнти
Для тесту:
Тепла вода-120 мл
Яйце-1шт
Цукор-60 г
Борошно-300 гр(+/- 20 гр)
Тремтіння-7 гр
Сіль-щіпка
Під олію-2 ст л
Для крему:
гаряче Молоко-250 мл
Цукор-50 гр
Ванілін-1 пач
Яєчний жовток-2 шт
Борошно-1 ст. л
Крохмаль-1 ст. л
Булочки з заварним кремом покроковий рецепт
1. Для тіста:
Теплу воду змішати з цукром і яйцем. Прибрати в сторону. Змішати Борошно, дріжджі і сіль, додати суміш з води і яйця замісити м’яке тісто. Додати масло і ще раз вимісити .Якщо дуже сильно липне у руках можна додати ще 15/20 гр борошна. Прибрати в тепле місце на годину або полтора.
Теплу воду змішати з цукром і яйцем. Прибрати в сторону. Змішати Борошно, дріжджі і сіль, додати суміш з води і яйця замісити м’яке тісто. Додати масло і ще раз вимісити .Якщо дуже сильно липне у руках можна додати ще 15/20 гр борошна. Прибрати в тепле місце на годину або полтора.
2. Для крему:
В гаряче молоко, додати цукор і ванілін. Змішати жовтки, Борошно, Крохмаль – (із-за того що жовтки розміром можуть бути різні маса може вийти трохи густий, це нічого страшного) Дрібної цівкою влити гаряче молоко, жовтки, перелити все в сотейник і поставити на повільний огонь.
В гаряче молоко, додати цукор і ванілін. Змішати жовтки, Борошно, Крохмаль – (із-за того що жовтки розміром можуть бути різні маса може вийти трохи густий, це нічого страшного) Дрібної цівкою влити гаряче молоко, жовтки, перелити все в сотейник і поставити на повільний огонь.
3. Безперервно помішуючи довести до густого стану. Накрити крем в контакт харчовою плівкою і повністю остудити. Як тісто піднялося розділити на 8/10 частин, сформувати кульки і пальчиками зробити поглиблення. Дати ще раз кульок (тісту ще раз піднятися 20 хв. Залити в поглиблення крем ,змастити сумішшю яйця і молока і випікати при 170* до готовности.
Відео рецепт 👇