буженина Запечена з окосту свинини в духовці

Новорічний стіл сам себе не накриє, це факт. Але два дні стояти біля плити теж немає ніякого бажання. ⠀ Тому я за рецепти, які самі себе готують 😂. Як зробити запечену буженину з окосту свинини в духовці рецепт простий. Мені тільки замаринувати, упакувати, поставити в духовку. ⠀ Буженина відмінно підходить для цих завдань. У класичному варіанті її готують із свинини, але по суті можна використовувати будь-який вид м’яса. ⠀ Найголовніше попередньо замаринувати мінімум на добу. Можна замаринувати завтра вдень і потім залишиться лише поставити в духовку. ⠀

Інгредієнти

окіст свинини (яловичина, стегно індички) – 1 кг
часник – 5 зубчиків
сухе біле вино – 200 г
гірчиця – 2 год л
мускатний горіх мелений – 0,5 год л
перець чорний мелений – 0,5 год л
імбир мелений – 0,5 год л
сіль – 1,5 год л

буженина Запечена з окосту свинини в духовці покроковий рецепт

1. Часник подрібніть. Ретельно змішайте з вином, гірчицею, сіллю і спеціями. М’ясо промийте і обсушити паперовими рушниками. Покладіть в миску, залийте маринадом.
2. Накрийте харчової плівкою і залиште в холодильнику на добу. Періодично перевертайте м’ясо, щоб воно рівномірно просякло маринадом.
3. Розігрійте духовку до 180 градусів. Викладіть м’ясо у форму для запікання, зверху щільно накрийте фольгою. Випікайте 70-90 хв залежно від розміру шматка м’яса, потім зніміть фольгу і залиште ще на 15-20 хвилин, щоб м’ясо подрумянилось.