Італійська мясної Полпеттоне з курки, рікотти і сиром

Італійський м’ясної Полпеттоне з курки, рікотти і сиром простий рецепт. Це тільки звучить складно, а готується на раз-два-три. Італійське блюдо, яке в перекладі буквально означає “велика котлета”. Але насправді це класний рулет, який може слугувати і основною стравою, поданим з гарніром і холодною закускою. Люблю такі універсальні історії, погнали готувати.

Інгредієнти

філе Куряче 400 г
Рікотта 250 р
Сир твердий 50 г
Шинка/бекон 12 скибочок
Жовток яєчний 1 шт
Мускатний горіх щіпка
Сіль, перець за смаком
Масло для смаження
Зелень за бажанням

Італійська м’ясної Полпеттоне з курки, рікотти і сиром покроковий рецепт

1. Куряче філе подрібнити в блендері до стану фаршу, додати рікотта, натертий сир, жовток, сіль і спеції і гарненько вымешать.

2. Викласти на пергамент і надати форму хліба закругленого, як на відео.
Шинку викласти скибочками по довжині нашого фаршу і загорнути його цими скибочками, покласти в мороз на 30 хвилин, щоб все схопилося і було зручно далі работать.

3. На сковороді з двох сторін з невеликою кількістю олії обсмажуємо рулет з двох сторін до легкого рум’янцю і потім перекладаємо у форму і відправляємо в духовку, розігріту до 180 градусів на 30 минут.

Відео рецепт 👇