Чахохбілі з курки на сковороді з помідорами, перцем, цибулею і часником

Як смачно зробити Чахохбілі з курки на сковороді з помідорами, перцем, цибулею і часником простий покроковий рецепт в домашніх умовах швидко. Шморгаючи замерзлим носом і дихаючи на змерзлі пальці я вирішила, що сьогодні на обід буде гарячий чахохбілі.
Взагалі-то треба було забігти і купити пляшечку Кіндзмараулі, але я так околела, що вирішила бути щасливою з чахохбілі без Кіндзмараулі.
Це курка в пряному і гострому томатному соусі. Страва традиційної грузинської кухні. Нещодавно пробувала це блюдо в грузинському ресторані. Там його подають більш гострим і спецій явно більше, ніж кладу я.

Інгредієнти

Курка (приблизно 1кг)
Томати (близько 1 кг) або 1банка томатів у власному соку
Болгарський перець червоний 1шт
Цибуля 2 великі цибулини
Хмелі-сунелі 1ч.л з гіркою
Часник 4-5 зубчики
Пучок петрушки і кінзи
Олія для смаження

Чахохбілі з курки на сковороді з помідорами, перцем, цибулею і часником покроковий рецепт

1. Курку миємо й нарізаємо на шматочки(не мельчите), обсмажуємо її на сковороді до красивої скориночки. Складає в каструлю. Далі беремо ароматні помідори, знімаємо з них шкірку, обдавши окропом і нарізаємо. Важливо, томати повинні бути ароматними, а не ті, що на смак як трава.
2. Якщо хороші не знайти, замінюємо їх томатами у власному соку. А ось влітку, в сезон, беріть саме помідори. Томати кладемо в каструлю (я попередньо ріжу їх і прибираю шкірку), туди ж весь соус з банки. Додаємо порізаний перець і пасеровану до прозорості лук.
3. Підсмажити на вершковому маслі. Тушкуємо курку в цьому соусі хвилин 30-35, на слабкому вогні, іноді помішуючи. Якщо соусу мало, то можна додати трохи води, 150-200 мл. Курка повинна бути закрита водою. Додаємо пропущений через часникодавку часник і мелкопорезанную зелень.
4. Тушкуємо ще хвилин 10. Подавати чахохбілі можна як самостійне блюдо, посипавши свіжою зеленню. Його їдять вмочуючи соус хлібом. А можна приготувати гарнір. Добре підійде картопля в будь-якому вигляді, рис, полба.