Як смачно зробити Чізкейк Мак-Лимон з апельсинового-обліпиховою желе простий покроковий рецепт в домашніх умовах. Буду рада, якщо у вихідні захочеться побалувати сім’ю чимось таким вершковим і ніжним👇
Інгредієнти
d=20cm
Основа
Вершкове масло 60 г пісочне печиво (ювілейне або домашня)400 г
Сік апельсиновий 50-100мл
Волоські горіхи 100г
Начинка
Сирний сир 800г
вершки 33-35 % 60 р
яйця 120 г (2штСО)
жовтки 60 г (3штСО)
сіль 2 г
Цукор 170 р
крохмаль кукурудзяний 20 р
Лимонний сік 70мл
цедра лимона дрібна 2стл
Мак 20г
Желе
Обліпихова пюре 200г
Сік апельсиновий 200г
Агар 3г
Цукор 70г (або більше, якщо хочеться якнайсолодше)
Чізкейк Мак-Лимон з апельсинового-обліпиховою желе покроковий рецепт
1. Корж. Подрібнити печиво в крихту, змішати з розтопленим маслом і соком, добре перемішати до однорідності. Горіхи подрібнити і обсмажити на сухий сковорідці до яскравого аромату, всипати в основу, перемішати (якщо мало рідини і маса вийшла суха, то по краплі додати сік). Сформувати дно і борти для чізкейку в кільці або чашу мультиварки. Залиште в холодильнику на час приготування начинки.
2. Начинка. Об’єднати сир, цукор; краще спочатку подрібнити його в пудру), сіль, вершки в крем. Додати порціями яйця. Ввести сік. В половину маси додати мак, в другу частину – цедру. Вилити масу з цедрою в основу, потім масу з маком. Готувати в розігрітій духовці при 130С 1,5-2часа.
3. Середина повинна злегка тремтіти. Духовку злегка прочинити, підкласти олівець, щоб дверцята не закривалася. Залишити до повного охолодження чізкейк всередині. Після охолодження чізкейк у формі прибрати на ніч у холодильник.
4. Желе можна залити зверху через 1-2 години після того, як відправили у холодильник, щоб верхівка стала прохолодною. Желе. З’єднати в сотейнику сік, пюре, цукор і агар, довести на середньому вогні до кипения.
5. Помішуючи варити пару хвилин, зняти з вогню, остудити до кімнатної температури, помішуючи, періодично і вилити на чіз. Дістати з форми вранці, прикрасити або просто нарізати і есть.