Сподіваюся, ви вибачте мене за це нічний спокуса. Готувала я його по книзі Лінди Ломелино, але у неї передбачається випікати чіз зануреним у гарячу воду (щільно обернувши форму фольгою) при температурі 160С. Для мене це надлюдські зусилля і я пекла на звичайній водяній бані зменшивши температуру. Може тому у Лінди чізкейк ідеально білосніжний, а у мене вийшов ось такий засмаглий красень. Втім, він дуже смачний, як і належить чізкейк. А малиновий соус просто чудовий😍 Обов’язково спробуйте! Як зробити смачний чізкейк з малиновим соусом і печивом орео рецепт простий.
Інгредієнти
(На форму 16 см)
Для основи:
100 гр печива Oreo
30 гр вершкового масла
Для сирного шару:
400 г кисломолочного сиру
80 гр цукру
Цедра 1 лимона
1,5 яйця
1 ч. л. лимонного соку
100 гр сметани
1 ст. л. Борошна (без гірки)
Малиновий соус:
100 гр малини
70 гр води
30 гр цукру
Ванілін на кінчику ножа
1,5 ч. л. Крохмалю
Чізкейк з малиновим соусом і печивом орео покроковий рецепт
1. Чізкейк з малиновим соусом.
Печиво подрібнити в крихту блендером і змішати з розтопленим вершковим маслом. Викласти дно форми печивом (я використовую кондитерське кільце, поставивши його на папір для випічки). Розрівняти основу по дну форми плоским дном склянки або ложкою. Поставити в розігріту до 160 ° с духовку на 10 хвилин. Поки основа випікається, приготувати сирну смесь.
Печиво подрібнити в крихту блендером і змішати з розтопленим вершковим маслом. Викласти дно форми печивом (я використовую кондитерське кільце, поставивши його на папір для випічки). Розрівняти основу по дну форми плоским дном склянки або ложкою. Поставити в розігріту до 160 ° с духовку на 10 хвилин. Поки основа випікається, приготувати сирну смесь.
2. Для сирного шару:
Змішати сир кімнатної температури з цукром, додати цедру і лимонний сік. Додати яйця і знову змішати. Додати сметану і борошно. Ретельно змішати При приготуванні чізкейків не рекомендується використовувати міксер, щоб уникнути тріщин при випікання, але я перемішую міксером на низькій швидкості і даю трохи суміші постоять.
Змішати сир кімнатної температури з цукром, додати цедру і лимонний сік. Додати яйця і знову змішати. Додати сметану і борошно. Ретельно змішати При приготуванні чізкейків не рекомендується використовувати міксер, щоб уникнути тріщин при випікання, але я перемішую міксером на низькій швидкості і даю трохи суміші постоять.
3. В низ духовки поставити каструльку з гарячою водою. Чізкейк випікати на середньому рівні духовки на температурі 130С 70-80 хвилин. (Коли чізкейк почне рум’янитися, можна перевірити на готовність. У готового чізкейку тремтить серединка, а краї вже стабільні). Вимкнути духовку і залишити в ній на 1 годину, після остудити при кімнатній температурі. Прибрати в холодильник на 5-6 часов.
4. Малиновий соус:
Малину покласти в сотейник, розчавити ягоди ложкою. Додати цукор і половину води і поставити на повільний вогонь. Довести до кипіння. У другій частині води розмішати крохмаль і влити в сотейник до малині. Варити до загустіння. Процідити через ситечко і прибрати в холодильник на 10 хвилин. Полити чізкейк соусом.
Малину покласти в сотейник, розчавити ягоди ложкою. Додати цукор і половину води і поставити на повільний вогонь. Довести до кипіння. У другій частині води розмішати крохмаль і влити в сотейник до малині. Варити до загустіння. Процідити через ситечко і прибрати в холодильник на 10 хвилин. Полити чізкейк соусом.