Чізкейк зі сметаною і печивом

Чудово смачний Чізкейк зі сметаною і печивом рецепт простий! Для того, щоб переконатися, що це той самий Чізкейк про який ви мріяли, потрібно просто його приготувати! Тим більше, що готується він простіше простого (впорається навіть дитина).

Інгредієнти

на круглу форму 18-20 див. (дно і боки застелити пергаментом).

Основа:
Печиво бісквітне – 110 гр.
масло Вершкове (мяке) – 55 гр.

Вершковий сир – 400 гр. ( або м’який сир, перетерти через сито)
Цукор – 80 гр.
Цедра – 1 лимона
Лимонний сік – 2 ст. л.
Ванільний цукор – 1 пакетик
Кукурудзяний крохмаль – 30 гр.
Яйце – 2 шт.
Сметана (мінімум 20% жирності) – 200 гр.
Вершки 33-35% – 80 мл

Чізкейк зі сметаною і печивом покроковий рецепт

1. Основа:
Печиво подрібнити в дрібну крихту, перемішати з маслом. Рівномірно розподілити по дну форми і прибрати в холодильник на 20 минут.

2. Духовку розігріти до 175 °C. У мисці змішати цукор і сир. Додати цедру і лимонний сік, кукурудзяний крохмаль і яйця, добре перемішати міксером (не довго). Потім додати сметану і вершки, розмішати лопаткою або віночком до однорідної, гладкою массы.
3. Дістати з холодильника охолоджену основу і вилити зверху сирну масу, розрівняти (стукнути об стіл, щоб вийшов зайвий повітря). На нижній ярус духовки на деко поставити жаростійку форму з гарячою водою. Форму з Чізкейк поставити на решітку в середину духовки. Випікати в заздалегідь розігрітій близько 50 хвилин. Верх Чізкейку повинен бути злегка золотистого цвета.

4. Вимкнути духовку, відкрити дверцята, залишити чізкейк на 10 хвилин у духовці. Потім дістати і охолодити при кімнатній температури до повного охолодження. Прибрати в холодильник мінімум на 3 години (краще на ніч). За бажанням прикрасити збитими вершками, ягодою або лимонним курдом (рецепт в попередньому пості) і ягодами.