Як зробити Десерт шоколадні трайфлы з вишнею в стаканчиках ПП рецепт простий. Десерт, який зміг стати корисним, на відміну від тебе 😁 Десерт виходить дуже ніжний, шоколадний з ароматною вишнею та вершковим кремом.
Інгредієнти
КБЖУ на 100 грам 167/7/6/19
БІСКВІТ (форма 16 см):
2 яйця, 100 грам кефіру, 60 грам борошна, 20 г какао, 5 грам розпушувача, підсолоджувач за смаком.
ВИШНЕВИЙ ШАР:
150 грам замороженої вишні, 20 грам води, 1,5-2 столові ложки кукурудзяного крохмалю, підсолоджувач за смаком.
КРЕМ:
250 грам м’якого сиру, 100 грам риккота лайт (або звичайний сирний сир), підсолоджувач за смаком.
ШОКОЛАДНА ГЛАЗУР:
60 грам шоколаду, 30 грам молока.
Десерт шоколадні трайфлы з вишнею в стаканчиках ПП покроковий рецепт
1. БІСКВІТ.
Білки оделяем від жовтків. Збиваємо до міцних піків.
В іншій чашці змішуємо жовтки і кефір, збиваємо до пишної піни.
Додаємо борошно з розпушувачем, какао, підсолоджувач, перемішуємо і акуратно вводимо білки, ретельно все перемішуємо і відправляємо в розігріту духовку на 25-30 хвилин на 180 градусів.
Остужаем.
Білки оделяем від жовтків. Збиваємо до міцних піків.
В іншій чашці змішуємо жовтки і кефір, збиваємо до пишної піни.
Додаємо борошно з розпушувачем, какао, підсолоджувач, перемішуємо і акуратно вводимо білки, ретельно все перемішуємо і відправляємо в розігріту духовку на 25-30 хвилин на 180 градусів.
Остужаем.
2. ВИШНЕВИЙ ШАР:
Викладаємо заморожену вишню в сотейник, додаємо води, підсолоджувач, доводимо до кипіння і варимо на середньому вогні 5 хвилин.
Потім додаємо кукурудзяний крохмаль, чекаємо, коли закипить і варимо ще 1 хвилину, постійно помішуючи. Остужаем.
Викладаємо заморожену вишню в сотейник, додаємо води, підсолоджувач, доводимо до кипіння і варимо на середньому вогні 5 хвилин.
Потім додаємо кукурудзяний крохмаль, чекаємо, коли закипить і варимо ще 1 хвилину, постійно помішуючи. Остужаем.
3. КРЕМ:
В чашці змішуємо всі інгредієнти перемішуємо до однородности.
В чашці змішуємо всі інгредієнти перемішуємо до однородности.
4. ПРОСОЧЕННЯ: 20-30 грам води + 2 чайні ложки вишневого варення без цукру (можна замінити на мед, додати просто підсолоджувача, можна використовувати молоко + підсолоджувач)
5. ЗБІРКА:
Беремо остиглий бісквіт і рвемо його на невеликі шматочки, бісквіт можна розділити на 2-3 шару, не робіть надто високий шар. Просочуємо бісквіт пензликом.
Викладаємо половину крему на бісквіт і гарненько промазуємо. Викладаємо вишневу начинку, рівномірно розподіляємо і знову змащуємо все кремом.
Прибираємо трайфл в холодильник на 3-4 години, краще на ночь.
Беремо остиглий бісквіт і рвемо його на невеликі шматочки, бісквіт можна розділити на 2-3 шару, не робіть надто високий шар. Просочуємо бісквіт пензликом.
Викладаємо половину крему на бісквіт і гарненько промазуємо. Викладаємо вишневу начинку, рівномірно розподіляємо і знову змащуємо все кремом.
Прибираємо трайфл в холодильник на 3-4 години, краще на ночь.
6. ШОКОЛАДНА ГЛАЗУР:
Розтопити все в сотейнику або мікрохвильовій печі до однорідної консистенції.
Залити шоколадною глазур’ю трайфл і прибрати в холодильник ще на 30 хвилин – 1 годину.
Прикрашаємо і насолоджуємося 😻
Розтопити все в сотейнику або мікрохвильовій печі до однорідної консистенції.
Залити шоколадною глазур’ю трайфл і прибрати в холодильник ще на 30 хвилин – 1 годину.
Прикрашаємо і насолоджуємося 😻
Відео рецепт 👇