Домашні імбирні пряники на торт майстер клас

Готуємо смачні домашні імбирні пряники на торт майстер клас рецепт. Класичне частування для новорічних свят. Відмінний варіант для подарунка і просто порадувати близьких.

Інгредієнти

– цукор 500 гр.,
– окріп 200 мл,
– сода 1 ч. ложка,
– сіль щіпка,
– яйце куряче 1 шт.,
– масло вершкове м’яке 200 гр.,
– борошно 900 гр.,
– спеції (кориця 2 ч. ложки, 1 ч. ложка імбир, мускатний горіх 1/2 ч. ложки)

Домашні імбирні пряники на торт майстер клас покроковий рецепт

1. Цукор кладемо в сотейник з товстим дном і на середній вогонь. Поки цукор не перетворитися в темну карамель. Швидко і акуратно вводимо окріп. Буде сильно шипіти. Тепер додаємо масло і добре перемешиваем.
2. Закидаємо спеції, сіль і соду. Підніметься невелика шапка піни. Залишаємо хвилин на 30 остигати. Тепер додаємо яйце і борошно, замішуємо тесто.

3. Відправляємо в холодильник на 1,5 години. Розкачуємо товщиною 3-4 мм і вирізаємо пряники. Випікаємо при 180 °С 5-7 хв. Прикрашаємо за бажанням глазурью.