Домашні паски краффины великодні в духовці простий рецепт. Ці краффины готувати дуже легко, обов’язково приготуйте на Великдень!
Інгредієнти
Опара
Молоко 160 мл
Борошно 80 гр
Дріжджі сухі 7 гр
Тісто
Борошно 400 гр
Яйце 2 шт + 1 жовток
Цукор 80 гр
Вершкове масло 80 гр
Сіль щіпка
Цедра апельсина/мандарина за смаком
Сухофрукти за смаком
Для змазування тіста
Вершкове масло 50 гр
Цукрова крихта
Масло вершкове 40 гр
Цукор 80 гр
Борошно 80 гр
Домашні паски краффины великодні в духовці покроковий рецепт
1. У теплому молоці розвести дріжджі і борошно, замішуємо і залишаємо в теплому місці на 30 хвилин. В цей час збиваємо яйця з цукром до пишної піни, додаємо розтоплене вершкове масло, цедру, сіль, борошно і опару. Замішуємо тісто і залишаємо відпочити на час.
2. Після можна тісто розкачати в прямокутний пласт, змащувати маслом, посипати цукровою крихтою і додавати сухофрукти. Цукрова крихта робиться легко – масло, цукор і борошно перетираємо, готове)
3. Скручувати краффины потрібно із згорнутого в тонкий рулет тіста, як на відео. У мене вийшло 4 краффина на форму шириною 9 см, вагою по 350 гр. Їх потрібно акуратно розставити за формами і посипати крихтою перед отпеком.
4. Випікати близько 50 хвилин при температурі 150′. Обов’язково стежте за шапочкою, щоб не підгоріло і регулюйте час. Перед подачею посипте пудрою – буде дуже смачно 🤤
Відео рецепт 👇